Newsroom

Newsroom

Αναισθησιολόγος καταδικάστηκε για τον θάνατο 24χρονης

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε μια αναισθησιολόγος στην Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενη για το θάνατο, από αμέλεια, 24χρονης ασθενούς. Το  δικαστήριο έκρινε…

nosokomeio 533 355

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε μια αναισθησιολόγος στην Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενη για το θάνατο, από αμέλεια, 24χρονης ασθενούς. Το  δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχη την κατηγορουμένη, μειώνοντας την ποινή κατά ένα χρόνο, σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Τον Αύγουστο του 2007, η 24χρονη έκανε εγχείρηση ρινικού φράγματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας. Μετά τη νάρκωση, ενόψει του χειρουργείου, η αναισθησιολόγος έφυγε από τον θάλαμο, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της απουσίας της, 24χρονη να δεχθεί μεγάλο όγκο αέρα από το αναισθησιολογικό μηχάνημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 24χρονη να υποστεί υποδόριο εμφύσημα πνευμοθώρακα και τελικά να χάσει τη ζωή της από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα. Νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησε την αναισθησιολόγο, αλλά το μοιραίο είχε ήδη γίνει.

Στην απολογία της η ιατρός, αρνήθηκε την κατηγορία και απέδωσε τα αίτια του θανάτου της ασθενούς στην παλαιότητα του αναισθησιολογικού μηχανήματος. Όπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η συσκευή δεν διέθετε το μέγιστο όριο ενδοπνευμονικής πίεσης ούτε είχε οπτικούς και ακουστικούς συναγερμούς. Για την υπόθεση, εκκρεμεί αγωγή αποζημίωσης στα διοικητικά δικαστήρια.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…