Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Πατέλη ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.  

Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο πρώην πυρηνάρχης Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Γιώργος Πατέλης γνωστός και ως «ό,τι κινείται σφάζεται», ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης.

Όπως αναφέρει ο αντεισαγγελέας, στην απόφαση αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα», προσθέτοντας πως «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του ανήλικου παιδιού του πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου, λέγοντας πως στην απόφαση του Εφετείου «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη» και συμπλήρωσε πως «ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», ενώ σημείωσε πως η σύζυγός του Γ. Πατέλη είναι ικανή να φροντίσει το ανήλικο.

Σχετικά με το θέμα του ανήλικου ο Δημήτρης Γκαβέλας, δικηγόρος του Γ. Πατέλη, ο οποίος εκτός από Πυρηνάρχης Νίκαιας δούλευε και  στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο  Μεσογείων, κατέθεσε και γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, λέγοντας  ότι «το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο και απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς».

Κατά την αγόρευσή του ο δικηγόρος, ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος αναίρεσης της απόφασης για την αποφυλάκιση, ως αβάσιμο, λέγοντας πως ο πελάτης του «ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε έχει ήδη παραγραφεί κανονικά από τον Σεπτέμβριο του 2021».

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.  

Βίντεο-σοκ: Τραμπούκος μαθητής ξυλοκοπεί άγρια καθηγητή μέσα στην τάξη σε σχολείο των ΗΠΑ

Βίντεο-σοκ: Τραμπούκος μαθητής ξυλοκοπεί άγρια καθηγητή μέσα στην τάξη σε σχολείο των ΗΠΑ

Η επίθεση, πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ενημέρωση των γονέων του μαθητή ότι δεν τα…

Κιβωτός του Κόσμου – Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή του Βόλου (Video)

Κιβωτός του Κόσμου – Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή του Βόλου (Video)

Η νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο αναμένεται…