Αναιμική ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας προβλέπει η Κομισιόν

cover
NewsRoom 25/02/2014 | 16:27

Τα πρώτα δειλά σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βλέπει η Κομισιόν για τη χώρα μας. Χρειάστηκε βέβαια ένας ολόκληρος λαός να ματώσει κυριολεκτικά οικονομικά και να βυθιστεί στη φτώχεια για 4 χρόνια για να έχουμε τα αποτελέσματα αυτής της μικρής ανάκαψης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν η χώρα μας το 2014 θα έχει ανάπτυξη 0,6% ενώ η ανεργία θα μειωθεί στο 26%. Παράλληλα η Κομισιόν χαμηλώνει τις προβλέψεις για την ύφεση του 2013 προβλέποντας ότι θα διαμορφωθεί στο 3,7% από ύφεση 4% που προέβλεπε το φθινόπωρο, ενώ  θετικές είναι οι εκτιμήσεις της για το 2015.

Ειδικότερα, στην έκθεση με τίτλο «Πρώτα σημάδια ανάκαμψης», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι η χώρα θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, καθώς οι δείκτες εμπιστοσύνης συνεχίζουν να βελτιώνονται και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και προϊόντων βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δημιουργώντας προσδοκίες για ενίσχυση των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία η Επιτροπή εκτιμά ότι θα φτάσει στο 27,3% το 2013, ενώ επισημαίνει ότι κάποιοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν θα πρέπει να επανεκτιμηθούν, βάσει των στοιχείων που θα δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ στις 11 Μαρτίου του 2014, σχετικά με την πορεία του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.