Newsroom

Newsroom

Αναδρομική επιχορήγηση – μαμούθ για τη Χρυσή Αυγή αν αθωωθεί

Αναδρομική κρατική επιχορήγηση αν απαλλαγούν τελεσίδικα οι κατηγορούμενοι βάσει της εισαγγελικής πρότασης, αναμένεται να λάβει η Χρυσή Αυγή

magda

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η σοκαριστική απόφαση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, να ζητήσει την απαλλαγή από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης όλων των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων κατηγορουμένων από την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Μόνος ένοχος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, στην περίπτωση που υπάρξει απαλλακτική απόφαση ή δεν πάρει τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης από την απόφαση του δικαστηρίου τότε η Χρυσή Αυγή υπάρχει πιθανότητα να λάβει το δυσθεώρητο ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Για να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτά ως αναδρομική κρατική αποζημίωση, πρέπει η απόφαση να τελεσιδικήσει. Κοινώς, δεν εκταμιεύονται σε περίπτωση έφεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική επιχορήγηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής είχε διακοπεί το 2013, καθώς στελέχη της κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση της Βουλής είναι σωστή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητα που είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

Μάγδα Φύσσα για εισαγγελική πρόταση: Ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο σήμερα;

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα παρενέβη στη δίκη της Χρυσής Αυγής μη μπορώντας να ανεχτεί την επιχείρηση αθώωσης της Χρυσής Αυγής που εισηγήθηκε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Καθώς το δικαστήριο διέκοπτε για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, η κ. Φύσσα πλησίασε την έδρα ζητώντας από την πρόεδρο να ρωτήσει κάτι την κ. εισαγγελέα.

«Να μου απαντήσει σε κάτι μόνο. Σήμερα 18 του μήνα κλείνει 75 μήνες νεκρός ο Παύλος. Τον ξαναμαχαιρώσατε σήμερα; Τον ξαναμαχαιρώσατε; Γιατί ακόμη αιμοραγεί… Τον ξαναμαχαιρώσατε σήμερα;», ρώτησε φωναχτά η τραγική μητέρα του Παύλου Φύσσα, καθώς η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου αποχωρούσε από την αίθουσα βιαστικά.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…