Newsroom

Newsroom

Αναβολή στη δίκη γυμναστή από το Λασίθι που κατηγορείται ότι βίαζε 14χρονη αθλήτρια

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών

δικαστηριο

Στις δικαστικές αίθουσες επρόκειτο να αναβιώσει σήμερα Τετάρτη η υπόθεση του Λασιθιώτη γυμναστή-εκπαιδευτικού, ο οποίος φέρεται να βίαζε μια 14χρονη αθλήτριά του, πριν από περίπου 18 χρόνια, στην Ιεράπετρα.

Πρόκειται για έναν 58χρονο – σήμερα – άνδρα, ο οποίος τον Ιούνιο του 2015 καταδικάστηκε – σε πρώτο βαθμό – σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Σήμερα, ο 58χρονος – ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται στην Αθήνα – θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι ο κατηγορούμενος έχει αποφυλακιστεί από τον Ιούνιο του 2016 για λόγους υγείας.

Η δίκη, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, τελικά, πήρε αναβολή.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος Κρητικός είχε δικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει τότε ότι ουδέποτε βίασε την 32χρονη – σήμερα – γυναίκα, αλλά και πως ό,τι γινόταν μεταξύ τους, γινόταν πάντα επειδή το ήθελε και αυτή.

«Ήταν ερωτική σχέση. Ανάρμοστη μεν, ερωτική σχέση δε. Με ξελόγιασε αυτή, την ξελόγιασα κι εγώ. Μπήκε ο διάολος μέσα μου», είχε αναφέρει τότε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 58χρονος.

“Καταπέλτης” η εισαγγελέας

Ωστόσο, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της Έδρας ήταν “καταπέλτης” σε βάρος του κατηγορουμένου.

«Είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών της, αλλά και της ίδιας», είχε πει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μαρία Πολιτάκη.

«Με το ταλέντο που φάνηκε ότι έχει και κατά την απολογία του, καθήλωσε τη βούληση της 13χρονης. Είχε αντιληφθεί ότι ήταν ένα ευάλωτο κορίτσι και το εκμεταλλεύτηκε. Την έπεισε ότι ήταν αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών και πως αυτός ήταν ο κατάλληλος προπονητής γι’ αυτήν. Την πήρε στην πιο κρίσιμη ηλικία της ζωής της, αυτήν της εφηβείας, οπότε και συμβαίνουν καταιγιστικές αλλαγές, και την έκανε πειθήνιο όργανό του», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι ο 58χρονος είχε βιάσει το 14χρονο – τότε – κορίτσι τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Τελικά, η εισαγγελική πρόταση περί ενοχής του κατηγορουμένου είχε υιοθετηθεί τότε από την Έδρα: Τον Ιούνιο του 2015, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου καταδίκασε τον 58χρονο σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε το δικαστήριο δεν είχε δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος. Έτσι, ο τελευταίος είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Εκεί παρέμεινε για περίπου ένα χρόνο, πριν αποφυλακιστεί υπό όρους περίπου δώδεκα μήνες αργότερα. Τον Ιούνιο του 2016, η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Η δίκη αναβλήθηκε τότε, καθώς η πλευρά της 32χρονης κοπέλας κατέθεσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο και γι’ αυτό δεν μπορούσε να παρευρεθεί στο δικαστήριο. Ωστόσο, η υπεράσπιση του 58χρονου ζήτησε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας, αίτημα το οποίο τελικά είχε γίνει δεκτό. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε τότε ελεύθερος υπό τους όρους της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε προσκομίσει τότε ιατρικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία πάσχει από τη νόσο των δυτών.

Τέσσερις, συνολικά, αναβολές

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της επίμαχης υπόθεσης έχει αναβληθεί άλλες τρεις φορές: Η τελευταία αναβολή δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο κατηγορούμενος είχε εμφανιστεί τότε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου στηριζόμενος σε πατερίτσες και φορώντας στον λαιμό ορθοπαιδικό κολάρο. Η αναβολή δόθηκε τότε λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εδρεύει στην Αθήνα, δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στο Ηράκλειο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Έτσι, η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε αναβολή της δίκης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο 58χρονος πρώην εκπαιδευτικός είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στην Αθήνα. Εξάλλου, ο 58χρονος ασχολείτο δραστήρια με την ακροδεξιά οργάνωση, τα προηγούμενα χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Πηγή: neakriti.gr

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός