Αναβαθμίζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Εκτός από το ζήτημα της αξιολόγησης, που βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης του κυβερνητικού επιτελείου, και η εκτίμηση που διέρρευσε είναι πως κυβέρνηση και δανειστές βρίσκονται κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας, ένα ακόμα συμπέρασμα είναι και η ανάγκη αναβάθμισης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

56eefa241dc52490428b4636

Συγκεκριμένα, η άποψη που επικρατεί είναι πως θεωρείται εφικτή η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Κατά τη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί, διαπιστώθηκε ότι κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παραμένουν οι αποκλίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Επίσης, η εκτίμηση είναι ότι το αφορολόγητο δεν θα υποχωρήσει κάτω από τις 9.000 ευρώ και ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της. Η κυβέρνηση παράλληλα, θεωρεί ότι πλέον, η διαφορά ανάμεσα στους θεσμούς και το ΔΝΤ είναι σαφής.

Δύο γενικές γραμματείες στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Επιτακτική θεωρεί η κυβέρνηση την αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, το κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζεται στη δημιουργία δύο γενικών γραμματειών, με τη μία να προκύπτει από την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, ενώ η δεύτερη θα είναι η γενική γραμματεία ασύλου, η οποία θα ασχολείται με την εξέταση αιτημάτων και παροχής ασύλου.

Στην κατεύθυνση αυτή το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι ανάλογες νομοθετικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε το υπουργείο να φέρει εις πέρας τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να μειωθούν οι ροές από την Τουρκία και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν επαφές, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε ανώτερο επίπεδο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…