Newsroom

Newsroom

Αναβάλλεται επ’ αόριστον το «Συνέδριο Γονιμότητας» μετά την κατακραυγή

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το διαβόητο πια συνέδριο...

synedrio gonimotitas 2

Προς αναβολή επ’ αόριστον οδεύει το διαβόητο πλέον “Συνέδριο Γονιμότητας”, καθώς η δημόσια κατακραυγή στα social media οδήγησε πολλούς από τους συμμετέχοντες σε μαζική υποχώρηση και υποχρέωσε τους διοργανωτές να το… ξανασκεφτούν.

Ήδη η ιστοσελίδα του Συνεδρίου, που επρόκειτο να διεξαχθει στα Ιωάννινα από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου, έχει απενεργοποιηθεί. Κι αυτό μετά την απόφαση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, να αποσύρει την υποστήριξή της προς στο συνέδριο, μετά τον σάλο που προκάλεσε το -επιεικώς ατυχές- προωθητικό βίντεο του συνεδρίου που στοχοποιούσε τις άτεκνες γυναίκες (το οποίο επίσης έχει “εξαφανιστεί”). Μιμούμενοι την κ. Σακελλαροπούλου, οι περισσότεροι επίσημοι συμμετέχοντες αποκήρυξαν δημοσίως το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σποτ και διαχώρισαν τη θέση τους – μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος επρόκειτο να μιλήσει στο συνέδριο, όμως απέσυρε την ομιλία του και τον χαιρετισμό του μόλις είδε το προωθητικό βίντεο αλλά και το κείμενο της πρόσκλησης, όπως δήλωσε. “Ούτε ως δήμαρχος, ούτε ως επιστήμονας μου επιτρέπεται η συμμετοχή”, ξεκαθάρισε ο Μωυσής Ελισάφ.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές σε ανάρτηση τους στα social media υποστηρίζουν (όχι και πολύ πειστικά) πως σκοπός δεν ήταν να προσβάλουν τις γυναίκες, ούτε να ενισχύσουν στερεοτυπικά πρότυπα, αλλά να ενημερώσουν όσες γυναίκες θέλουν να τεκνοποιήσουν ότι μετά από κάποια ηλικία μειώνεται η ικανότητα αυτή.

Ο ιθύνων νους του σποτ, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της πρωινής εκπομπής «Πάμε Δανάη», Κία Παπαδοπούλου, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως «αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Γράφω όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…