Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

Για τους τραπεζίτες εξασφαλίσατε ασυλία σε χρόνο μηδέν. Για το «απόρρητο» σκαρώσατε τροπολογία εν τω μέσω της νυκτός

Κάποιοι εργαλειοποιούν μια κατάσταση. Η Ιωάννα Κολοβού δικαίως χάνει το σπίτι της γιατί δεν έκανε όλες τις ενέργειες που μπορούσε για να το σώσει. Αυτά βρήκε να μας πει ο εκπρόσωπος της αγριότητας μπροστά στο δράμα μιας ηλικιωμένης δημοσιογράφου που ζει από μια σύνταξη πείνας και της παίρνουν το σπίτι για μόλις δεκαπέντε «μεροκάματα» του Στάσση. 

Αλλάξτε τότε την «κατάσταση» που εργαλειοποιούν αυτοί οι κάποιοι και στέλνει μια ανήμπορη γυναίκα στον Καιάδα. Για τον Κοντολέοντα αλλάξατε τον νόμο εν ριπή οφθαλμού. Για τους τραπεζίτες εξασφαλίσατε ασυλία σε χρόνο μηδέν. Για το «απόρρητο» σκαρώσατε τροπολογία εν τω μέσω της νυκτός. Για τις αναθέσεις των δισεκατομμυρίων αναπτύσσετε ταχύτητα φωτός – ή, καλύτερα, σκότους.

Αλλά για το σπιτάκι της Κολοβού έχετε πρόβλημα. Ξεχνάτε και τη φιλανθρωπία, και την ανθρωπιά, και την ηθική, και τα δικά σας θηριώδη χρέη. Κι έχετε πρόβλημα γιατί θέλετε το απάνθρωπο να γίνει παράδειγμα σε άλλους. Το δράμα είναι το δικό σας εργαλείο. Η αδικία, δική σας κανονικότητα. Όσοι χρωστάτε, εκτός αν είστε «δικοί μας», αφήστε την ελπίδα έξω – αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπετε.

Κι αν νικήσει η αλληλεγγύη; Κι αν η Κολοβού σώσει το σπίτι της και δεν τα καταφέρετε να τη στείλετε να ξεπαγιάζει σε καμιά «δομή» της συμφοράς και της απόγνωσης; Μα τότε θα δώσετε το λάθος μήνυμα. Θα σας πιάσουν από το αυτί οι τράπεζες, τα funds και οι servicers που σας στηρίζουν και στηρίζετε. Θα απαιτήσουν να κάνετε τη δουλειά που σας έχουν αναθέσει. Και θα έχετε πρόβλημα.

Καταλάβατε; Είναι θέμα αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του Μητσοτάκη να εκπληρωθεί το ρηθέν από τους προφήτες του μισανθρωπισμού και να ολοκληρωθεί το δράμα της Κολοβού. Διότι αν δεν ολοκληρωθεί, το παράδειγμα που θα δώσει δεν θα ευνοεί τα golden boys των τραπεζών, τους ανθρωποφάγους που εξαγόρασαν τα δάνεια και τα «κοράκια» που παίρνουν κοψοχρονιά τα σπίτια του κόσμου.

Και βέβαια, θα ευνοεί τους αλληλέγγυους, όσους διψούν για δικαιοσύνη και βάζουν την ανθρωπιά πάνω από καθετί άλλο. Γι’ αυτό η μάχη για το ταπεινό σπίτι στα Ιλίσια είναι μάχη όλων μας. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος…

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανδρουλάκης: Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών

Ανδρουλάκης: Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει…