"Aν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, γυρίζουμε σε καθεστώς χωρίς άδειες" ξεκαθαρίζει ο Παππάς

«Γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους» είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό.

580739e11dc524c0258b45bb 1

Ως γνωστόν, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, γεγονός που δεν έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης. Δηλαδή, την επικείμενη απόφαση του Δικαστηρίου για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Το ΣτΕ ουσιαστικά αναγνώρισε το έννομο συμφέρον των καναλιών να προσβάλλουν έναν νόμο που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Το αν οι αιτιάσεις των προσφυγών τους έχουν νομική υπόσταση θα κριθεί στην επόμενη ψηφοφορία.

Ερωτηθείς αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε περίπτωση που τελικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο κ. Παππάς απάντησε: «Είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν, υπάρχει παζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις δια μέσου δικαστικών αποφάσεων».

Κατά τον κ. Παππά, είναι προφανές ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστικούς λειτουργούς. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ν.Δ. καλεί συστηματικά τους δικαστές «να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Πάντως, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προδικάζει το αποτέλεσμα των διασκέψεων του ΣτΕ εδώ και καιρό αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς μέχρι τώρα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών ήταν απορριπτικές.

Ακόμη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί ανηλεή πόλεμο για τις επιλογές της και διεμήνυσε: «Όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε ενώπιον των πιέσεων κάνουν λάθος». Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Για τις καταγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι υπάρχει «μια προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της Δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους», είπε ότι κάθε πολίτης έχει διαπιστώσει ποιος λειτουργεί με λογικές παρακράτους.

Πέταξε το γάντι σε Μπακογιάννη – Βορίδη

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Ν.Δ. για την πρόθεσή της να μη συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή και συμπληρώνοντας ότι «γίνεται ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων που θεωρούν ότι με την πτώση της κυβέρνησης θα διαφυλάξουν τα παρανόμως κτηθέντα αγαθά που διαχειρίζονται».

«Η Ν.Δ. έχει εγκλωβιστεί στη γραμμή της μη συγκρότησης του ΕΣΡ και πολύ φοβάμαι ότι πολλοί νομίζουν και ευελπιστούν ότι αυτό που δεν κατάφεραν με τη λαϊκή ψήφο μπορούν να το καταφέρουν δια των δικαστικών αποφάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καλώ τον κ. Βοριδή και την κυρία Μπακογιάννη που είπαν πως το τηλεοπτικό τοπίο θα έπρεπε να το είχαν φτιάξει από χρόνια, να μας αποκαλύψουν στη Βουλή ποιοι τους σταμάτησαν» είπε πετώντας το γάντι στα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ.

«Άψογοι οι χειρισμοί του Βούτση»

Ερωτηθείς τι πρόβλεψη κάνει για το αποτέλεσμα της σημερινής διάσκεψης των προέδρων της Βουλής παρατήρησε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και τόνισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να κάνει μια ύστατη προσπάθεια να ακούσει τα πιο μετριοπαθή στελέχη της

Κατά τον υπουργό Επικρατείας, ο πρόεδρος της Βουλής χειρίζεται το θέμα με τρόπο άψογο. Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πρόταση του κ. Βούτση για τα μέλη του ΕΣΡ θα αφορά «ανθρώπων όλων των αποχρώσεων» προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση. 

Τι σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος

Μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών, κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε μεταξύ άλλων το βράδυ της Τρίτης ότι «πρέπει να αφεθούν οι δικαστές να ολοκληρώσουν την εκδίκαση της υπόθεσης ανεπηρέαστα». Συγκεκριμένα, τόνισε: «διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν», επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει σειρά από αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. «Συνεπώς, η σημερινή απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας» επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως «με όλη αυτή την πίεση που δέχονται οι δικαστές και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές κρίνονταν τυπικά απαράδεκτες».

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…