Αν διαφωνείς είσαι γλείφτης του Τσίπρα κατά τον "πληθωρικό" Βενιζέλο

Από αντεγκλήσεις μεταξύ του Δ. Παπαγγελόπουλου και του Ευ. Βενιζέλου σημαδεύτηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Ο Βενιζέλος μάλιστα, ευρισκόμενος σε παροξυσμό και μιλώντας για την υπόθεση Βγενόπουλου και τον Ν. Σηφουνάκη, είπε ότι ο πρώην βουλευτής «γλείφει» τον πρωθυπουργό και προσπαθεί να συνδιαλλαγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

56fd52c91dc52425638b4a78

«Μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παρασκευόπουλος την επίθεση που δέχθηκε από την εισαγγελέα Τσατάνη όσο και από την αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. 

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή στην οποία κλήθηκαν μετά από αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «ερασιτεχνική προσπάθεια» σπίλωσής του, ενώ χαρακτήρισε και μνημείο υποκρισίας όσα λέγονται περί παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ στις προαγωγές δικαστών. «Αν έγινε βουτιά τώρα, όπως ισχυρίζεται, στο παρελθόν έγινε μακροβούτι. Υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση ότι έγιναν παρεμβάσεις για τις προαγωγές στα 4 Ανώτατα Δικαστήρια. Έχω κατάλογο της προηγούμενης κυβέρνησης που για ένα πρόσωπο έγιναν 11 παραλείψεις. Είναι υποκριτικά τα όσα αναφέρονται» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των Βενιζέλου και Βορίδη, διευκρίνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι κατά τη συνάντησή του με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης Βγενόπουλου, αλλά έδωσε μια φιλική γνώμη. Τόνισε παράλληλα ότι σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν σημαίνει και το ανεξέλεγκτο, και ότι αν αντιληφθεί δικαστικά πραξικοπήματα θα τα καταγγείλει.

Συνεχίζοντας, αναφορικά με τη συνάντησή του με τη Γεωργία Τσατάνη, ο αρμόδιος υπουργός εμφανίστηκε προβληματισμένος για τους λόγους για τους οποίους η εισαγγελέας επεδίωξε τη συνάντηση και εκτίμησε ότι η Τσατάνη «είχε θορυβεί από τα δημοσιεύματα για χειρισμούς υποθέσεων». «Θεώρησα ότι ήρθε να εξασφαλίσει ότι δεν θα της γίνει πειθαρχικό. Δεν ξέρω αν ήταν εξ αρχής σχεδιασμένο ή αν κάποιοι το εκμεταλλεύθηκαν στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα, αν έπρεπε να δεχθεί τη Γεωργία Τσατάνη στο γραφείο του απάντησε: «γιατί, τι είμαι Άβατο;», ενώ αναρωτήθηκε: «έπρεπε να μυρίσω τα δάχτυλά μου για το τι θέλει (σ.σ. η Τσατάνη);».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από την πλευρά του, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Παπαγγελόπουλου – Τσατάνη απάντησε: «όταν με καλεί δικαστής και εισαγγελέας και δεν ξέρω τον λόγο, δεν θα έχω εξ αρχής αρνητική προδιάθεση για να πω στη γραμματέα μου να του κλείσει το τηλέφωνο». «Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει μια διάταξη ανάμεσα σε μία φιλική συζήτηση και μία δικαστική υπόθεση. Μπορεί να είναι θεμιτή η διάστιξη αφηρημένων νομικών θεμάτων για το πρακτέο μιας υπόθεσης ανάμεσα σε δύο λειτουργούς», πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος απέρριψε σενάρια για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι οι αρμοδιότητες του υπουργείου αφορούν διοικητικά θέματα, όπως η νομοθεσία, και σε καμία περίπτωση απονομή δικαιοσύνης, κρίσεις, ή πειθαρχικά. Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε όσα είχε πει και στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, απορρίπτοντας ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων τού υπουργείου, οι αρμοδιότητες του οποίου, όπως είπε, είναι πολύ περιορισμένες και ορίζονται ρητά από το Σύνταγμα σε ό,τι αφορά τις απονομές δικαιοσύνης. 

Εν τω μεταξύ, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία υπενθύμισε στον Ευάγγελο Βενιζέλο τις καταγγελίες Καμμένου αναφορικά με σχέσεις συγγενικού του προσώπου με τη MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε «γελοιότητες» όσα ελέχθησαν από τον υπουργό Άμυνας, παραδέχθηκε ωστόσο ότι ο αδελφός του πεθερού του Αλέξανδρος Μπακατσέλος είναι πράγματι στέλεχος της MIG, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει πολιτική σχέση μαζί ούτε και ο ίδιος με το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επιτέθηκε στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη για την επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και στην οποία έκανε λόγο για συνάντηση Βενιζέλου-Βγενόπουλου στο γραφείο του πρώτου στο Κολωνάκι. Απέδωσε μάλιστα την κίνηση του Νίκου Σηφουνάκη, σε προσπάθειά του να συνδιαλλαγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι «γλείφει» τον Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, ευρισκόμενος σε παροξυσμό μετά και τα δημοσιεύματα που θέλουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στρέφονται εναντίον του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη σύσσωμη» και ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή τόσο ο Νίκος Σηφουνάκης ώστε «να εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει και γιατί προσφέρει υπηρεσίες γλειψίματος στον κ. Τσίπρα», όσο και ο Δημήτρης Τσιρώνης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Από την Επιτροπή δεν έλειψαν πάντως, και τα αστεία, όταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε εάν προλάβει να απαντήσει στις ερωτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Είστε πληθωρικός», του είπε για να ρωτήσει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τι εννοεί. «Πληθωρικός στις ερωτήσεις», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντά: «Είστε ευέλικτος, είστε αιλουροειδής».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να κάνουν ερωτήσεις βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν πρόλαβαν σήμερα.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…