«Άμυνα ζώνης» παίζει ο Άδωνης για τους διοικητές νοσοκομείων (video)

Τον δυσκόλεψαν στον ΣΚΑΪ και «άδειασε» τον Βασίλη Κικίλια, ενώ άφησε έκθετο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις του Κώστα Πατέρα

ek geort 1

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως ήρθε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στη σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, αφού οι δημοσιογράφοι επέμειναν να πει τη γνώμη του για το μεγάλο θέμα που έχει ανοίξει με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, θεωρώντας -και δικαίως- ότι βρίσκεται σε φιλικό έδαφος, επιχείρησε να αλλάξει από την αρχή της συζήτησης την ατζέντα, όμως δεν υπολόγιζε το ενδεχόμενο αυτή του η κίνηση να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη επιμονή από πλευράς των δημοσιογράφων που ζητούσαν το σχόλιό του για την υπόθεση Πατέρα.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, ο Κώστας Πατέρας είχε προβεί στη σοβαρότατη αποκάλυψη ότι συμφώνησε να επιστρέψει στη ΝΔ από τους ΑΝΕΛ, έχοντας στην «τσέπη» τη δέσμευση του πρωθυπουργού (τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ότι αν εκλεγεί η ΝΔ, ο ίδιος θα λάβει θέση διοικητή νοσοκομείου.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι από αυτό δεν προκύπτει παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον διορισμό του, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος «είχε τα τυπικά προσόντα», τονίζοντας ότι σε αυτά δεν υπήρχε ηλικιακή παράμετρος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το αν ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί τη συγκεκριμένη θέση στον Κώστα Πατέρα, αφήνοντας έκθετο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως η άρνηση του υπουργού να απαντήσει στο αν ο ίδιος θα διάλεγε τον συγκεκριμένο καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη θέση του διοικητή νοσοκομείου, με τη δικαιολογία ότι «θα ήταν άκομψο για τον υπ. Υγείας να απαντήσω», αλλά και η αποστροφή του λόγου του αργότερα ότι η επιλογή ήταν «άστοχη», «αδειάζουν» σε ένα βαθμό τον Βασίλη Κικίλια, και μάλιστα από ένα πρόσωπο που εκτός από υπουργός, είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως και η επιμονή των δημοσιογράφων της εκπομπής να εκμαιεύσουν μια δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για το θέμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σχετικά επιθετικό ύφος, πράγμα στο οποίο δεν έχουν συνηθίσει τους τηλεθεατές τους. Άλλωστε, για το ίδιο θέμα, κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες και ο Άρης Πορτοσάλτε.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…