Αμολάτε την

Η «άρση των περιοριστικών μέτρων» από την Κυβέρνηση παραπέμπει στην επική ατάκα του Βασίλη Αυλωνίτη για την Γεωργία Βασιλείου στους «γαμπρούς της Ευτυχίας»: Αμολάτε την.

5072948

Κλειστήκαμε δυο μήνες σπίτι μας, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει κάτοικος αυτής της χώρας που δεν γνωρίζει το ξεχαρβάλωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αμπαροκλειδωθήκαμε γιατί αποφασίσαμε  να δώσουμε χρόνο στο Κράτος να επενδύσει στη στήριξη των δομών της Δημόσιας Υγείας. Να οργανώσει τους ελέγχους  ανίχνευσης και ταυτοποίησης του SARS-CoV-2, με tests, μοριακά και ορολογικά στο βαθμό που αυτά είναι αξιόπιστα, να ελέγξει και να προστατέψει όσους φιλοξενούνται σε μονάδες ηλικιωμένων, σε camps προσφύγων, σε ιδιωτικές μονάδες υγείας και ασφαλώς όλα τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να οργανώσει  ΜΕΘ, να παράσχει μέσα προστασίας στον γενικό και ειδικό πληθυσμό. Να τρέξει  εκείνες τις περίφημες 500 κινητές μονάδες για κατ’ οίκον έλεγχο, που έχει εξαγγείλει τουλάχιστον  δυο φορές εδώ και 1,5 μήνα, αντί των κινητών μονάδων διασκέδασης του Μητσοτάκη  σε καρότσες φορτηγών. 

Μείναμε σπίτι γιατί γνωρίζαμε ότι με την υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας δε θα βρίσκαμε μαντήλι να κλαφτούμε. 

Μείναμε σπίτι γιατί γνωρίζαμε ότι ο Άδωνις δεν ήθελε να του κλέψει τη… δοξα ο Τόμσεν  όταν έκλεινε νοσοκομεία και απέλυε γιατρούς. 

Μείναμε σπίτι γιατί ξέραμε τα καζάντια, τις ρεμούλες, τα «έργα» του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Μείναμε σπίτι γιατί είχαν το θράσος να αντικαταστήσουν τον  Ρόζενμπεργκ με τον Αρκουμανέα με οδηγίες από την τηλεπερσόνα σύζυγο για το πως θα φτιάξουμε ομελέτα. 

Τα πολεμικά ανακοινωθέντα και τα διαγγέλματα για τον εχθρό όπου ο Ηγέτης Κούλης «κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια»,  αν δεν ήταν τραγικά λόγω της συγκυρίας, θα ήταν ξεκαρδιστικά. Ο ιός, δυστυχώς, δεν είναι εκπαιδευμένος στις μεθόδους Τσόρτσιλ, όσο για τον Μωυσή τον εχει γραμμένο στην… κορώνα του. 

Τι έκανε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη όλο αυτόν τον χρόνο των 2 μηνών που τόσο απλόχερα της προσφέραμε; Δουλίτσες.  
Μας άφησε στα γονικά χεράκια των Τσιόδρα – Χαρδαλιά, μοιράζοντας  ρόλους καλοπροαίρετης μαμάς και ο αυστηρού μπαμπά. Και εμείς παιδάκια, μάθαμε πως να πλένουμε τα χεράκια μας, πως να τρώμε το φαΐ μας, πως να διαβάζουμε τα μαθήματα μας και πως να αγαπάμε το κελί μας.  Η καλή μαμά, μας μάθαινε τα μοντέρνα… επιδημιολογικά μοντέλα της απλής μεθόδου των τριών: στα 49 εκατ. Ισπανών, 10.000 νεκροί, στα 11 εκατ. Ελλήνων, πόσα; Και ο αυστηρός μπαμπάς, σε επικές στιγμές υπερέκκρισης τεστοστερόνης,  μας έλεγε να μη διανοηθούμε να την κοπανήσουμε από το σπίτι γιατί εκείνος έχει καταγράψει τις πινακίδες των αυτοκίνητων μας. 

Γιατί να αγοράσουμε υγειονομικό υλικό και tests όταν τον ιό τον πολεμάνε οι τηλεοράσεις, τα sites και οι εφημερίδες μας με τόσα εκατομμύρια που απλόχερα τους προσφέρουμε;

Γιατί να προσλάβουμε γιατρούς όταν έχουμε τόσους «δημοσιογράφους» να θεραπεύσουν την ψυχούλα μας;

Γιατί να προσφέρουμε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες αφού οι χωροφύλακες μας, θα τους γράφουν πρόστιμα?

Έλα τώρα, παιδάκια, ήσυχα, εμείς έχουμε δουλειές. Έχουμε δουλειές με φίλους, με κουμπάρους, με Γκρούεζες, με ΚΕΚαρχες, ΙΕΚαρχες, Συμβούλους, λαμόγια που τη ξέρουν τη «δουλειά», εταιρίες φαντάσματα, κλινικάρχες, σχολάρχες, καναλάρχες. Πάρτε 800 ευρώ-όσοι τα πάρετε- και βγάλτε τον σκασμό. Και κοιτάξτε να μην καλομάθετε, μη χοντρύνει ο κώλος σας από το καθισιό. 
Και κάποια στιγμή, τώρα που η μαμά και ο μπαμπάς, σας έμαθαν να πλένετε τα χεράκια, θα σας αμολήσουμε. 

Ατομική σας η ευθύνη να μπείτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ατομική σας η ευθύνη να μην «συνωστίζεστε» στους χώρους εργασίας σας, ατομική σας η ευθύνη στα σχολεία, στα γραφεία, στα δικαστήρια, στις εφορίες, στα εργαστήρια, στα εργοστάσια, στα εργοτάξια.

Ατομική σου η ευθύνη ρε μπατίρη που δεν έγινες πλούσιος  να πας να πληρώσεις ένα test στα ιδιωτικά εργαστήρια που διαφημίζαμε. 

Ατομική σας η ευθύνη, που εμείς αντί για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ξοδέψαμε τα λεφτουδάκια σας για να σας «καταρτίσουμε», να σας «ενημερώσουμε», να σας «διασκεδάσουμε». 

Κι ίσως να έχει και δίκιο η Κυβέρνηση Μωυσή. Γιατί η ψήφος μας είναι όντως ατομική ευθύνη. 

Αμολάτε την… 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…