Αμόλα καλούμπα: Ο Μητσοτάκης να πάει σπίτι του να πετάει χαρταετό

Το έσκασε το μυστικό ο Μητσοτάκης. Η Ελλάδα με προσωπική του απόφαση, από χώρα ανθρωπιστικής βοήθειας, καταλλαγής και κατευνασμού, έγινε χώρα εξαγωγής οπλισμού.

5263765

Ποιους συμβουλεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στείλει καλάσνικοφ και αντιαρματικούς πυραύλους στην Ουκρανία; Η απάντηση σε σχετική ερώτηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, δόθηκε από τον ίδιο: «Οι αποφάσεις αυτές είναι αποφάσεις σε επίπεδο πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι για να πάρω αυτές τις αποφάσεις, ούτε ζητώ τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης… Λοιπόν, αυτή η ευθύνη και η απόφαση ήταν δική μου, προφανώς με την εξουσιοδότηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), και σε αυτές τις περιπτώσεις αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται έτσι».

Το έσκασε το μυστικό ο Μητσοτάκης. Η Ελλάδα με προσωπική του απόφαση, από χώρα ανθρωπιστικής βοήθειας, καταλλαγής και κατευνασμού, έγινε χώρα εξαγωγής οπλισμού.

Παγώσαμε. Δεν εμπιστευόμαστε τον Μητσοτάκη και τις επιλογές του. Δεν εμπιστευόμαστετην αναλυτική του σκέψη, τον στρατηγικό του σχεδιασμό, την επιχειρησιακή του επάρκεια.

Ό,τι διαχειρίστηκε έως τώρα, το διαχειρίστηκε επικοινωνιακά και καταστροφικά. Από τις πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού, έως τον πρόσφατο χιονιά και τον COVID-19.

Όμως εκτός από τις ικανότητες του Μητσοτάκη δεν εμπιστευόμαστε ούτε τις προθέσεις του. Αμφιβάλουμε για τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτές του τις επιλογές. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πως κινείται και τι σχεδιάζει. Δεν πιστεύουμε ότι προτεραιότητα του είναι το συμφέρον των πολιτών. Το είδαμε ξεκάθαρα στην επιλογή του τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Απόφαση που πλούτυνε πέντε ανθρώπους και φτώχυνε μια ολόκληρη χώρα.

Κυβερνά τη χώρα σαν μια μεγάλη επιχείρηση. Σαν ευκαιρία κέρδους. Εντελώς αρπακτικά.

Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις επιλογές του. Ποια συμφέροντα ποιών ανθρώπων εξυπηρετεί. Τα δικά μας συμφέροντα σίγουρα δεν τα εξυπηρετεί. Το βλέπουμε πως συμπεριφέρεται στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην δημόσια εκπαίδευση, στην δημόσια ασφάλιση που προσπαθεί να την κάνει ασφάλιση καζίνο.

Δεν εμπιστευόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε κανένα επίπεδο. Ούτε τις ικανότητες του, ούτε τις προθέσεις του. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση και μετά, που εκτός από μέρος αυτών που τον ψηφίζουν, όλοι οι υπόλοιποι, τον θεωρούν απολύτως αναξιόπιστο και ικανό για όλα. Όταν δεις το επιτελείο του, το κλειστό σύστημα εξουσίας του, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να του χεις καμιά εμπιστοσύνη. Όταν δεις ποια είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον στηρίζουν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να του έχεις την παραμικρή εμπιστοσύνη.

Έστειλε όπλα στην Ουκρανία. Ποιόν ρώτησε; Τον Σκέρτσο; Τον Γεραπετρίτη; Τον Φουρθιώτη; Ποιους ρώτησε από το λαμπρό του επιτελείο; Μήπως το «ανήξερο» ΝΑΤΟ και τον Στόλτεμπεργκ; Μήπως την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελπίζοντας σε στήριξη της στις επόμενες εκλογές; Όποιους και να ρώτησε δεν ήταν συμφέρον της Ελλάδας να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

Ο Μητσοτάκης έχει χάσει την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αμόλα καλούμπα. Να πάει σπίτι του, να πετάει χαρταετό. Μόνο τότε δεν θα μας κάνει κακό με τις επικίνδυνες και ιδιοτελείς επιλογές του…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…