ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Αφού ο ελληνικός λαός έδιωξε από τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα, η κυβέρνηση της ΝΔ με εγκύκλιό της έκανε πράξη ένα από τα «οράματα» της Χρυσής Αυγής

ek0simaies

Βρισκόμαστε πίσω στο 2012-2013, τότε που η ναζιστική οργάνωση μέσα στη βαθιά κρίση προκαλούσε με τις γκεμπελίστικες καμπάνιες των κάθε λογής παροχών «μόνο για Ελληνες».

Ηταν τότε που τα σημερινά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τροφοδοτούσαν τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό προβάλλοντας τις πλαστές εικόνες των χρυσαυγιτών που πήγαιναν τις «γριούλες» στα ΑΤΜ και που συνηγορούσαν, με πρόσχημα την ασφάλεια, στη βίαια εκδίωξη παιδιών μεταναστών από την παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα.

Ηταν τότε που ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης εμπόδισε τις ημέρες του Πάσχα την επανάληψη της ρατσιστικής διανομής τροφίμων «μόνο για Ελληνες», αρνούμενος κατηγορηματικά να επιτρέψει τα «συσσίτια μίσους» που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη». Ηταν τότε που ολόκληρο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής μπήκε σε νοσοκομείο κυνηγώντας μετανάστριες συνοδούς ασθενών.

Ηταν τότε που σε τηλεοπτικές εκπομπές δημοσιογράφων, που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό της κυβέρνησης, καλούνταν να μιλήσουν «πολίτες» που εκ των υστέρων προέκυπτε ότι ήταν γνωστά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης.

Ηταν τότε που ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (27.7.2013), λίγους δηλαδή μήνες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωνε: «Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Είναι όμως σήμερα που, αφού ο ελληνικός λαός έδιωξε από τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. με εγκύκλιό της έκανε πράξη ένα από τα «οράματα» της Χρυσής Αυγής! «ΑΜΚΑ μόνο για Ελληνες και Ελληνόπουλα».

Η σημερινή κυβέρνηση, καταργώντας την εγκύκλιο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει πλέον ΑΜΚΑ μόνο στους λιγοστούς αναγνωρισμένους πρόσφυγες και όχι στους αιτούντες άσυλο.

Απροστάτευτοι είναι πλέον ασθενείς, ευάλωτες ομάδες και μικρά παιδιά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσφυγόπουλα χωρίς Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) για να εγγραφούν στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό.

Επιπλέον, προκειμένου να δοθεί ΑΜΚΑ ακόμα και σε μετανάστες με άδεια διαμονής απαιτείται σύμβαση εργασίας. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τέτοιοι ρατσιστικοί περιορισμοί απαγορεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο, τον ΠΟΥ, τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Οδηγία 2013/33/Ε.Ε. που προβλέπει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην εκπαίδευση και στην εργασία για τους αιτούντες άσυλο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του σημερινού πρωθυπουργού όταν επισκέφτηκε από κοντά τους πρόσφυγες και πόνεσε με το «δράμα της Ειδομένης». Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε βραβείο αλληλεγγύης για τους κατοίκους των νησιών. Τώρα, με κλειστά στρατόπεδα και ΑΜΚΑ μόνο για Ελληνες, κάποιοι πίσω στις φωλιές τους τρίβουν τα χέρια τους.

Η σημερινή κυβέρνηση με τη διαφαινόμενη πολιτική της και με τις έως τώρα «πρωτοβουλίες» της για το προσφυγικό-μεταναστευτικό έδωσε τον κατάλληλο… χώρο στον απολογούμενο Γερμενή να έχει με την εισαγγελέα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής τον παρακάτω διάλογο στο πλαίσιο της απολογίας του:

Εισ.: Ποια είναι η θέση σας και της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες;
Γερμενής: Η ίδια με της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους