Αμηχανία, νεύρα και…σιωπή Βορίδη για το προσφυγικό (video)

Παραδέχτηκε καθυστερήσεις, προσπάθησε να μην απαντήσει σε ερωτήσεις και όταν τα πράγματα ζόρισαν κι άλλο κατέφυγε στο...«δεν είναι δική μου αρμοδιότητα»

voridis 2

Το προσφυγικό που ήταν το χαρτί που «έπαιξε» και αξιοποίησε με τον πιο κυνικό τρόπο η κυβέρνηση προεκλογικά, φαίνεται ότι θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων για την πορεία του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Ειδικά όταν ο Μάκης Βορίδης, που σε προεκλογικούς τόνους έκανε λόγο για κατασκευασμένο θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, για αλλοίωση πληθυσμού και για λαθρο-επιδρομή, φτάνει στο σημείο να «παίζει το χαρτί» του…δεν είναι στο δικό μου υπουργείο, δεν ασχολούμαι, κοιτάξτε για ευθύνες αλλού…η κατάσταση δείχνει να είναι οριακή για τη Νέα Δημοκρατία.

Αν προσθέσουμε και το φιάσκο με την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το παζλ γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια της Λέσβου και για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ρωτήθηκε σήμερα ο Βορίδης στο ΣΚΑΙ και οι απαντήσεις του φανέρωσαν για άλλη μια φορά το αδιέξοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρωτάει η δημοσιογράφος τον υπουργό: «Πότε θα αλλάξει η εικόνα στο προσφυγικό»;

– «Θα το απαντήσω το πότε, αλλά… ο αρμόδιος υπουργός», «Δεν θέλω να μπαίνω σε πάρα πολύ τεχνικά θέματα»

– Μέχρι το καλοκαίρι έχουν πει παρενέβη ο δημοσιογράφος που προφανώς ξέρει καλύτερα το χρονοδιάγραμμα από τον υπουργό της κυβέρνησης που δεν ήθελε να απαντήσει.

– «Αν με ρωτήσετε για το υπουργείου μου θα σας πω αλλά δεν αξιώνω ένας άλλος υπουργός να σας πει για το τι δεσμεύομαι»

– “Το προσφυγικό είναι το Νο1 ζήτημα κ. Βορίδη” επέμεινε η δημοσιογράφος.

– “Επαναλαμβάνω μάλιστα, αλλά θα κάνουμε στρατηγική συζήτηση. Μην μου κάνετε συζήτηση λεπτομερειών. Με μένα θα μιλήσετε στρατηγικά”.

Επέμεναν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Βορίδης δεν ήθελε να απαντήσει όπως είπε σε λεπτομέρειες… «αν με ρωτάτε λεπτομέρειες»…

– Είναι λεπτομέρεια να σας ρωτάμε πότε θα αντιμετωπιστεί το προσφυγικό;

Δείτε το επίμαχο σκηνικό στην αρχή του video: