Αμηχανία και ψέματα Γεραπετρίτη μετά το πόρισμα – ράπισμα για την τραγωδία στα Τέμπη (Video)

Τα βασικά συμπεράσματα του πορίσματος για τα Τέμπη προκάλεσαν την αμηχανία και οδήγησαν στα ψέματα τον κ. Γεραπετρίτη

γεραπετρίτης

Δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις και κατέφυγε στις υπεκφυγές, τις δικαιολογίες και τα ψεύδη ο κ. Γεραπετρίτης όσον αφορά τη λειτουργία της «τοπικής τηλεδιοίκησης».

Στόχος του δεν ήταν άλλος από το να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος των δικαστικών πραγματογνωμόνων που τίναξε στον αέρα όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η ΝΔ για να αποτινάξει τις ευθύνες της σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

«Πρόκειται για ανοικτή δικογραφία, δεν έχω εικόνα ούτε του πορίσματος, ούτε των υπολοίπων στοιχείων που είναι απόρρητα. Εγώ σχόλια στον Τύπο που αναφέρονται σε απόρρητη δικογραφία δεν πρόκειται να κάνω», ανέφερε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Το μόνο που έχει κυκλοφορήσει επισήμως με ευθύνη της κυβέρνησης είναι το πόρισμα των πραγματογνωμόνων με διαπρεπείς συγκοινωνιολόγους και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ρητώς αναφέρει ότι η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργούσε απολύτως, δηλαδή, η δυνατότητα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά να χαραχθεί η διαδρομή», σημείωσε επικαλούμενος τα όσα ανέφερε η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί από την ίδια την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η αναφορά σε τοπική αυτοδιοίκηση είναι νεολογισμός. Ή υπάρχει τηλεδιοίκηση ή δεν υπάρχει», απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος φανερώνοντας την αμηχανία του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών μετά την παραίτηση Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης των δικαστικών πραγματογνωμόνων είναι πως δεν λειτουργούσαν τα «συστήματα ασφαλούς διαχείρισης σιδηροδρομικής κυκλοφορίας» και συγκεκριμένα «τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και η φωτοσήμανση που τα οριοθετεί». Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνεται, είχε ως αποτέλεσμα «να μη λειτουργεί η τηλεδιοίκηση εντός των σταθμών και στην ανοιχτή γραμμή αφήνοντας τον εν υπηρεσία σταθμάρχη ως μοναδικό εποπτεύοντα της πορείας των συρμών, με τον περιορισμένης εμβέλειας τοπικό πίνακα χειρισμών του σταθμαρχείου».

Η διαπίστωση αυτή των πραγματογνωμόνων σχετικά με την μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά την τραγωδία είχε στείλει υφυπουργό της κυβέρνησης στη Λάρισα, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε κανονικά.

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV