"Αμήχανη" απάντηση Παπασταύρου για τις νέες αποκαλύψεις: Ήμουν "εμπιστευματούχος" της εταιρείας στη λίστα Λαγκάρντ

Σε επιβεβαίωση και όχι διάψευση των νέων αποκαλύψεων που τον φέρουν ιδιοκτήτη και δικαιούχο του λογαριασμού στη Λίστα Λαγκάρντ προχώρησε με ανακοίνωση του ο Σταύρος Παπασταύρου.

56faaedc1dc5244f6c8b4b34

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ουσιαστικά επιβεβαιώνει και δεν διαψεύδει το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» καθώς δεν αρνείται την αλληλογραφία του με τις τραπεζικές αρχές των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, αλλά την αποδίδει στην ιδιότητά του ως «εμπιστευματούχου της εταιρείας» του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «επιλεκτικά και αποσπασματικά στοιχεία».

Όπως αναφέρει η ΕΦ.Συν., δεν αρνείται την αλληλογραφία του με τις τραπεζικές αρχές των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, αλλά την αποδίδει στην ιδιότητά του ως «εμπιστευματούχου της εταιρείας» του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο Παπασταύρου, ο οποίος πάντως κατέβαλλε ποσό 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στις αρχές Φεβρουαρίου ύστερα από τον καταλογισμό του από το ΚΕΦΟΜΕΠ, δηλώνει άγνοια για τα νέα στοιχεία, για τα οποία ο ίδιος «ως ενδιαφερόμενος ενημερώθηκε από τον Τύπο» σήμερα.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι αμφισβητεί τις πληροφορίες και αφήνει αιχμές λέγοντας : «Αν πράγματι παρελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές φάκελος δικαστικής συνδρομή…». Παραμένει το γεγονός πως έχει διαταχθεί νέα δικαστική έρευνα εις βάρος του για συγκεκριμένα αδικήματα (παραπλάνη δικαιοσύνης, απόπειρα απάτης κα).

Αναλυτικά η ανακοίνωση Παπασταύρου

Για άλλη μία φορά λίγες ώρες πριν από μία πολιτική συζήτηση στη Βουλή διαρρέονται επιλεκτικά και αποσπασματικά «νέα στοιχεία» που και εγώ αν και κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για πρώτη φορά μέσω του Τύπου πληροφορούμαι!

H αλήθεια διαστρεβλώνεται ή παρανοείται με προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση.

Αν πράγματι παρελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές φάκελος δικαστικής συνδρομής αναφορικά με την εταιρεία τότε σε αυτόν πρέπει να περιλαμβάνονται:

Το επίσημο μετοχολόγιο της εταιρείας που αναφέρει εμένα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρείας ως μέτοχο στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχο για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («StavrosN. PapastavrouastrusteeforSabbyMionis»).

Το πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, που ρητά αναφέρει ότι οι μετοχές αναλαμβάνονται από εμένα στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχος για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («StavrosN. PapastavrouastrusteeofSabbyMionis»).

Η Πράξη Εμπίστευσης/TrustDeedτου Ιουνίου 2005, που αποδεικνύει τη σχέση εμπίστευσης μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και εμού και των γονιών μου.

Σε σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζεται επιλεκτικά ως «συνταρακτικό νέο καταλυτικό στοιχείο» αλληλογραφία μου που αφορά την εταιρεία StabriLtd (ίδρυση, λειτουργία, μεταβολές) η οποία όμως αυτονόητα γίνεται στο όνομά μου, αφού εγώ είμαι εμπιστευματούχος της εταιρείας. Την ίδια στιγμή αποσιωπώνται τα παραπάνω επίσημα καταστατικά έγγραφα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν καταλυτικά ότι οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρείας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust).

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

kairos 1

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

Από ό,τι φαίνεται θα υπάρξει ξανά επιδείνωση του καιρού

Παύλος Χρηστίδης: Εντολή Ιρεώνυμου να διερευνηθεί η επίθεση αρχιμανδρίτη εναντίον του

Χρηστίδης

Παύλος Χρηστίδης: Εντολή Ιρεώνυμου να διερευνηθεί η επίθεση αρχιμανδρίτη εναντίον του

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η επίθεση αρχιμανδρίτη προς τον Παύλο Χρηστίδη ο Ιερώνυμος…

«Με έχουν εκβιάσει μπράβοι ότι θα βρεθώ σε χαντάκι» – Tι καταγγέλει γνωστός ηθοποιός για το metoo (video)

metoo

«Με έχουν εκβιάσει μπράβοι ότι θα βρεθώ σε χαντάκι» – Tι καταγγέλει γνωστός ηθοποιός για το metoo (video)

«Το metoo δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, την πλήρωσαν ένα, δυο άνθρωποι», τόνισε ο ηθοποιός

ΗΠΑ: Viral η στιγμή που φοιτητές ακούνε ότι πλέον δεν θα πληρώνουν δίδακτρα (Video)

sam balye w1FwDvIreZU unsplash

ΗΠΑ: Viral η στιγμή που φοιτητές ακούνε ότι πλέον δεν θα πληρώνουν δίδακτρα (Video)

Κάποιοι από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Albert Einstein πετάχθηκαν όρθιοι, άλλοι ζητωκραύγαζαν ή αγκαλιάζονταν…