Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι μεταλλεργάτες από κατάρρευση στοάς σε ορυχείο της Φωκίδας

Δεύτερο εργατικό δυστύχημα σε μία ημέρα. Άλλη μια τραγωδία σημειώθηκε σήμερα, μετά το εργατικό δυστύχημα σε αποθήκη στο Μενίδι.

Ένας εργαζόμενος είναι νεκρός και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι από την κατάρρευση στοάς, στο μεταλλείο της «Imerys», στα μεταλλεία της Βάργιανης, στη Φωκίδα, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, σύμφωνα με το 902.gr.

Τελευταία εξέλιξη: Απεγκλωβίστηκαν τρεις εργαζόμενοι – Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εργαζόμενος που σκοτώθηκε είχε μπει μέσα στη στοά με ένα τετρακίνητο όχημα για την επίβλεψή της. Ωστόσο, ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!» σημειώνει στην ανακοίνωση του.

Ο άτυχος εργάτης εργαζόταν ως χειριστής μηχανήματος και βρισκόταν εντός της στοάς περίπου σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το άνοιγμά της όταν αποκολλήθηκε βράχος που έπεσε πάνω σε όχημα 4Χ4 στο οποίο επέβαινε και το καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Lamiareport.gr εντός της στοάς όπου βρίσκονταν τα άλλα δύο άτομα, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους τους μέσω των εσωτερικών τηλεφώνων και να ενημερώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εγκλωβισμένο άτομο σε στοά των Μεταλλείων της Βάργιανης, στη Φωκίδα, στο 51ο χλμ Λαμίας – Άμφισσας.

Ο εργάτης που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μηχανικός, είχε εγκλωβιστεί στα μεταλλεία, σε μεγάλο βάθος, ύστερα από κατάρρευση στοάς.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, ο εργάτης ανασύρθηκε νεκρός από τη στοά.

Δεύτερο εργατικό δυστύχημα σε μία ημέρα

Μετά το εργατικό δυστύχημα σε αποθήκη στο Μενίδι, άλλη μια τραγωδία σημειώθηκε σήμερα που οφείλεται στις μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα: Εργατικό δυστύχημα στο Μενίδι: Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από βαριά αντικείμενα

Η ανακοίνωση του μεταλλείου της «Imerys»

Το μεταλλείο της «Imerys» προχώρησε αργότερα σε ανακοίνωση για το τραγικό εργατικό δυστύχημα ενημερώνοντας…μεταξύ άλλων, πως η εταιρεία ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών καθώς και ότι αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας με την προσοχή τους να επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

 

Σέρρες: Η 1η τοποθέτηση των γονιών του 11χρονου – «Άμεση παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων»

ΕΚ - Σέρρες σχολειο εκρηξη

Σέρρες: Η 1η τοποθέτηση των γονιών του 11χρονου – «Άμεση παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων»

Οι γονείς του προχώρησαν στην πρώτη τους τοποθέτηση μετά το τραγικό συμβάν.

Μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης, αυξήθηκε κατά 20% σε μία εβδομάδα, η προσφορά κερατοειδών στο «Παπαγεωργίου»

Μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης, αυξήθηκε κατά 20% σε μία εβδομάδα, η προσφορά κερατοειδών στο «Παπαγεωργίου»

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε…

«Δεν είναι Παιχνίδι»: Ανοιχτές συζητήσεις με τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα για το ηλεκτρονικό έγκλημα

«Δεν είναι Παιχνίδι»: Ανοιχτές συζητήσεις με τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Η παράσταση της ομάδας Ανδρομέδα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών…