Αμετροέπεια, αμάθεια και χρυσαυγίτικη φρασεολογία από την Άννα Παναγιωταρέα

Η Άννα Παναγιωταρέα –η εκπρόσωπος Τύπου του τύμβου της Αμφίπολης επί Σαμαρά αν το έχετε ξεχάσει- ξέσπασε στο twitter της μετά την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο.

5714cdbc1dc524077b8b47b2

Τι ενόχλησε την κ. Παναγιωταρέα; Ότι ο Ποντίφικας σε μια συμβολική κίνηση πήρε μαζί του δώδεκα πρόσφυγες, οι οποίοι –προσέξτε- δεν είναι χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι! Τέτοιο κακό συνέβη σύμφωνα με τη δημοσιογράφο.

Η Παναγιωταρέα, αναρωτήθηκε συγκεκριμένα: «ούτε μιας χριστιανικής οικογένειας δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά, ώστε αναγκαστικά ο Πάπας πήρε μαζί του τρεις μουσουλμανικές;».

Την Άννα Παναγιωταρέα δεν την αφορά προφανώς ότι πρόκειται για οικογένειες με παιδιά από την εμπόλεμη Συρία, ούτε το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία έχρηζαν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης. Το θρήσκευμά τους, είναι προφανώς σημαντικότερο.

Είναι άλλωστε εμφανής ο κίνδυνος οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες –οι οποίοι σημειωτέων επελέγησαν με κλήρωση- να επιχειρήσουν μετά την Ελλάδα να «ισλαμοποιήσουν» και το Βατικανό.


Η δημοσιογράφος όμως δεν έμεινε εκεί. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τα έβαλε και με τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας η οποία τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί τη Λέσβο.

Τούτη τη φορά όμως, η Παναγιωταρέα, εκτός από μομφές, κατέθεσε και πρόταση: να πάρει τους πρόσφυγες στη χώρα της λέει, διότι είναι ομόθρησκοί της και Άραβες.

Σ’ ένα κρεσέντο ρατσισμού και αμάθειας και χρησιμοποιώντας το χρυσαυγίτικο επιχείρημα «αφού τους θέλετε, να τους πάρετε στο σπίτι σας», η Παναγιωταρέα αναρωτήθηκε: «γιατί (σ.σ. η Ράνια της Ιορδανίας), δεν τους καλούσε στην Ιορδανία; Ομόθρησκοί της κι Άραβες είναι!».

Άραγε αγνοεί (ή μήπως κάνει πως αγνοεί) ότι η Ιορδανία των περίπου 6,4 εκατ. κατοίκων (σχεδόν μισή σε πληθυσμό από την Ελλάδα) φιλοξενεί πάνω από 600.000 ανθρώπους, όταν στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 54.000;


Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.