Αμετανόητος ως το τέλος ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Θα όρκιζα ξανά κυβέρνηση τη χούντα» (Video)

«Οπωσδήποτε θα όρκιζα ξανά κυβέρνηση τη χούντα. Οπωσδήποτε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», σχολιάζει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ το 2016 ο Κωνσταντίνος.

324464720 683007853321822 1002799151483803594 n

Όταν το βράδυ της 21ης Απριλίου 1967, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ οδηγήθηκε στο Πεντάγωνο, όπου και υπέγραψε τα βασιλικά διατάγματα, με τα οποία νομιμοποίησε τη δικτατορία, δεν φανταζόταν ότι αυτό θα ήταν το τέλος της βασιλείας στην Ελλάδα. Πέντε δεκαετίες αργότερα, ο Κωνσταντίνος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ θα δηλώσει αμετανόητος υποστηρικτής της χούντας.

Ανήλθε στον ελληνικό θρόνο σε ηλικία 24 ετών, στις 7 Μαρτίου του 1964, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, Βασιλιά Παύλου. Στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου, παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας, τριτότοκη κόρη του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου Θ’. Από το γάμο του απέκτησε πέντε παιδιά: την Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο.

Ήταν Βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα. Από το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα κατά της δικτατορίας που οργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου, ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα τελευταία χρόνια πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Με αφορμή την εξύμνηση της κληρονομιάς (;) που άφησε ο «μεγάλος έλληνας» και «πατριώτης», ο «τελευταίος βασιλιάς» από ορισμένους,  εμείς επαναφέρουμε το παρακάτω βίντεο από τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ το 2016 το οποίο δείχνει πόσο αμετανόητος παρέμεινε μέχρι (σχεδόν) το τέλος, ως θερμός υποστηρικτής της χούντας.

«Οπωσδήποτε θα όρκιζα ξανά κυβέρνηση τη χούντα. Οπωσδήποτε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», σχολιάζει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Κωνσταντίνος.

Δείτε το βίντεο:

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…