Newsroom

Newsroom

Αμετανόητος ο Λοβέρδος μιλά για αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ

Ο μνημονιακός υπουργός ειδικών αποστολών και πρόεδρος της "Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα" θέλει να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από 100.000 άτομα. Φυσικά πρόκειται για τον Ανδρέα Λοβέρδο που μιλώντας στο ρ/σ Βήμα FM εκτίμησε πως στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή θα προσέλθουν πάνω από 100.000 άτομα.

loverdos 23

Ο μνημονιακός υπουργός ειδικών αποστολών και πρόεδρος της “Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα” θέλει να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από 100.000 άτομα. Φυσικά πρόκειται για τον Ανδρέα Λοβέρδο που μιλώντας στο ρ/σ Βήμα FM εκτίμησε πως στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή θα προσέλθουν πάνω από 100.000 άτομα.

«Για μένα, κάθε ένας ψηφοφόρος που προσέρχεται πάνω από τους 35.000, όπως ήταν την περασμένη Κυριακή για να εκλέξουν συνέδρους, είναι καλό, είναι επιτυχία , αλλά οι εκτιμήσεις μας δείχνουν έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Το “100.000” ακούγεται μεγάλο νούμερο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κι αν τελικά επιτευχθεί στο ΠΑΣΟΚ θα το παρουσιάσουν ως επιτυχία. 35.000 άνθρωποι ψήφισαν για συνέδρους, 289 χιλιάδες και κάτι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25 Γενάρη όπου το ΠΑΣΟΚ μπήκε στη Βουλή ως το 7ο κόμμα, με ποσοστό 4,68%. Με άλλα λόγια, είναι πιθανό 100.000 συμπολίτες μας που ακόμα έχουν λόγους να υποστηρίζουν αυτό το πρώην μεγάλο κόμμα να πάνε στην “πράσινη” κάλπη για να ψηφίσουν ένα εκ των Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο κι Ανδρέα Λοβέρδο. 

Ο τελευταίος συμπεριφέρεται σαν να μην έχει υπάρξει η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα FM έκανε λόγο για διπλή εντολή που πήρε το ΠΑΣΟΚ και την οποία υπηρετεί: «Εμείς πήραμε μια διπλή εντολή, πήραμε την εντολή της αντιπολίτευσης και όχι της κυβέρνησης, απορρίφθηκε το πρόγραμμά μας στις εκλογές, μάς έχει δώσει ο λαός ρόλο αντιπολίτευσης κι από το ποσοστό μας προκύπτει αυτό. Δεύτερον, την εντολή της ανασύνταξης των δυνάμεών μας». «Περπατάμε και στα δύο», σχολίασε χαρακτηριστικά. 


Στην ομιλία του ως υποψήφιος πρόεδρος στο συνέδριο του κόμματος που έγινε το περασμένο τριήμερο, ο Ανδρέας Λοβέρδος το είχε πάει ακόμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για αναγέννηση της παράταξης: «Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της» είπε κι εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Όπως κι ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έτσι κι ο Λοβέρδος μιλά σαν να μην είχαμε εκλογές στη χώρα το 2012 και το 2015. Το κόμμα τους όχι απλά αποδοκιμάστηκε αλλά κατέρρευσε εκλογικά ενώ είχε προηγηθεί η ηθική του κατάπτωση κι η εφαρμογή εγκληματικών πολιτικών επί 22 και πλέον χρόνια που βρέθηκε στην εξουσία. Πότε άνθρωποι σαν το Λοβέρδο θα αντιληφθούν πως πρέπει να πάνε σπίτι τους, αν όχι να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους ως κυβερνώντες;

ΦΩΤΟ: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ, eurokinissi