Newsroom

Newsroom

Αμετανόητος ο Αμβρόσιος: Παράσημο η ποινή για το «φτύστε τους ομοφυλόφιλους»

Μια μέρα μετά την παραίτησή του, ο Αμβρόσιος συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις

rsz amvrosios 1

Στον ΑΝΤ1 βρέθηκε σήμερα ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε πως δεν έχει πει κάτι για το οποίο έχει μετανιώσει ενώ χαρακτήρισε «παράσημο» το γεγονός πως είχε κριθεί ένοχος για το «φτύστε» τους ομοφυλόφιλους. 

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά επειδή ουδείς είναι αλάθητος και μπορεί πολλές φορές άθελά μας να πικραίνουμε ανθρώπους, στα πνευματικά μου παιδιά που είναι το ποίμνιό μου οφείλω να πως, αν σας αδίκησα, ζητώ συγγνώμη» είπε σχετικά με το θέμα, για να προσθέσει στη συνέχεια πως ό,τι κάνει, το κάνει για να είναι εντάξει με την συνείδησή του και δεν έχει μετανιώσει για το οτιδήποτε. 

Για να υποστηρίξει τη θέση αυτή, είπε ότι «το Ευαγγέλιο είναι νόμος της ζωής μας, είναι λόγος του Θεού., και οφείλουμε να κηρύττουμε το ευαγγέλιο. Αυτό λυπεί κάποιους που είναι παραβάτες. Εάν μιλήσω εναντίον του ψεύδους, όσοι λένε ψέμματα θα στεναχωρηθούν. Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση σαφώς και κατηγορηματικώς».

«Και τα αμαρτωλά παιδιά είναι παιδιά του Θεού» σχολίασε στη συνέχεια, για να προσθέσει όμως ότι «ο Θεός συγχωρεί σε αυτόν που μετανοεί, όχι σε αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Ο άσωτος υιός υπήρξε άσωτος, όταν γύρισε στην αγκαλιά του πατέρα τον δέχτηκε, αλλά όσο ήταν μακρυά ήταν άσωτο. Είναι σαφές» υποστήριξε. «Δεν μπορούμε να τα ανακατέψουμε όλα, το Ευαγγέλιο είναι σαφέστατο και όποιος κηρύττει το Ευαγγέλιο δημιουργεί αναταράξεις».

Με λίγα λόγια, «χρέωσε» στο Ευαγγέλιο τα κηρύγματα μίσους και την προτροπή για «φτύσιμο» στους ομοφυλόφιλους.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…