Αμετανόητοι στην Κυβέρνηση– Ο νόμος για την υποχρεωτικότητα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Στον «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία του ΕΣΥ καθώς την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ο ν. 4820/2021 που προβλέπει υποχρεωτική αργία των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε δομές Υγείας. 

κοντοζαμανης1 Medium 1

.Η κυβέρνηση επιμένει ότι θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού υγειονομικών, ενώ την ίδια ώρα ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο ιδιωτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα των συμπολιτών μας. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και ειδικά τα πιο αδύναμα. Ο νόμος της υποχρεωτικότητας θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.

Σημείωσε ακόμη ότι όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, όταν επιστρέψουν ίσως να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. “Υπάρχει σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες. Υπάρχει συνεννόηση με τους διοικητές των νοσοκομείων” είπε ο Υπουργός χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Επίσης προσδιορίσει ότι εκτιμάται ότι συνολικά οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου το 15%, αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρο.

Αρκέστηκε να σημειώσει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρξει αναδιάταξη προσωπικού αλλά και συνένωση υπηρεσιών ανάμεσα σε κλινικές αλλά επίσης θα υπάρχει και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση αναστολή της εφαρμογής του ν. 4820/2021 προβλέποντας πως θα καταρρεύσει το ΕΣΥ αν τεθούν σε αργία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Όπως τονίζει στην ερώτηση του ο Ανδρέας Ξανθός «η κυβέρνηση μπροστά στην αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, στην αδυναμία επίτευξης του στόχου για “συλλογική ανοσία μέσα στο καλοκαίρι” και στην αυξανόμενη πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, εγκαινιάζει την πολιτική της γενικευμένης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας και Πρόνοιας. Η τακτική αυτή, πέρα από το ότι στηρίζεται στο κοινωνικά επαχθές και μη αναλογικό μέτρο της στέρησης εργασίας και μισθού, ακόμα και της απόλυσης συμβασιούχων στο ΕΣΥ ή εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οδηγεί σε μαζική αποστελέχωση και πλήρη αποδιοργάνωση το ΕΣΥ την ώρα που αρχίζει να κορυφώνεται το 4ο επιδημικό κύμα». 

«Από τη μια τιμωρητισμός και κοινωνική αγριότητα και από την άλλη ευθεία υπονόμευση της καθημερινής λειτουργίας και της ανθεκτικότητας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας» υπογραμμίζει ο Ανδρ. Ξανθός και ρωτά τον υπουργό Υγείας αν: 

  • Θα επιμείνει η κυβέρνηση στα εκβιαστικά «τελεσίγραφα» προς στους εργαζόμενους του ΕΣΥ ή θα προχωρήσει σε μια κίνηση εκτόνωσης της κρίσης, αναστέλλοντας άμεσα την εφαρμογή του ν.4820/2021 για υποχρεωτική αργία του μη εμβολιασμένου προσωπικού; 
  • Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να εγκαινιάσει ένα σοβαρό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία του ΕΣΥ για τις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας; 

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…