Αμετανόητος ο μακελάρης της Ιαπωνίας – ήταν γνωστό το μίσος του για τα άτομα με αναπηρία

Με ένα πλατύ χαμόγελο που παγώνει το αίμα χαιρέτισε σήμερα τις τηλεοπτικές κάμερες ο Σατόσι Ουεμάτσου, ο νεαρός άνδρας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην μεταπολεμική ιστορία της Ιαπωνίας, κατά τη μεταφορά του από το αστυνομικό τμήμα της Σαγκαμιχάρα, 50 χλμ νοτιοδυτικά του Τόκιο, σε άγνωστη τοποθεσία κράτησης.

579884511dc524ce2e8b494e

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Ουμέτσου μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης σε κρατητήριο στην κοντινή Γιοκοχάμα, χωρίς ωστόσο να μπαίνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσης και διεξοδική έρευνα στο σπίτι του δράστη, στην προσπάθεια των Αρχών να βρουν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ο Ουεμάτσου προετοίμασε την επίθεση.

Σύμφωνα με τον Guardian, o 26χρονος ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι 19 ανθρώπους σε ένα ίδρυμα για άτομα με αναπηρία, δήλωσε στην αστυνομία μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του ότι δεν μετανιώνει για τίποτα. Ειδικότερα, ανέφερε στους ανακριτές ότι το κίνητρό του ήταν η επιθυμία του να «λυτρώσει» ανθρώπους με βαριά αναπηρία. Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία τα ξημερώματα της Τρίτης, λιγότερο από μία ώρα αφότου επιτέθηκε με μαχαίρι στους τροφίμους του ιδρύματος Tsukui Yamayuri-en, σκοτώνοντας 19 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα άνδρες και δέκα γυναίκες, ηλικίας από 20-70 ετών. Στο ίδιο ίδρυμα είχε εργαστεί και ο ίδιος επί τρία χρόνια, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε παραιτήθηκε.

Την ίδια ώρα που η Ιαπωνία προσπαθεί να συνέλθει από την χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία της, απορία προκαλεί η αδράνεια των αρχών που επέτρεψε να λάβει χώρα αυτό το – όπως όλα δείχνουν – καλοσχεδιασμένο έγκλημα. Στοιχεία που έχουν έρθει στο φως το τελευταίο 24ωρο αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Ουεμάτσου έτρεφε εδώ και χρόνια ένα βαθύ μίσος για τους ανάπηρους ανθρώπους, το οποίο είχε εκφράσει με πλήθος επιστολών που απευθύνονταν στον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιαπωνίας. Σε αυτές, δήλωνε ότι θα μπορούσε να «εξαλείψει» 470 ανάπηρους ανθρώπους, απαλλάσσοντας τον κόσμο από το «βάρος» της φροντίδας τους.

«Όνειρό μου είναι ένας κόσμος στον οποίο όσοι πάσχουν από σοβαρές αναπηρίες θα μπορούν να υποβάλλονται σε ευθανασία, με τη συναίνεση των κηδεμόνων τους, από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να ζήσουν στο σπίτι και να είναι ενεργοί στην κοινωνία», έγραφε σε ένα από αυτά τα γράμματα «μίσους», υποσχόμενος ότι οι εκτελέσεις των ασθενών θα είναι γρήγορες και ανώδυνες.

Λίγο μετά από την απόλυσή του από το ίδρυμα τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω δραματικής αλλαγής στη συμπεριφορά του, ο Ουεμάτσου είχε θεωρηθεί επικίνδυνος με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο ακούσιος εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση μαριχουάνας και έπασχε από παράνοια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι θα έβλαπτε άλλους ανθρώπους, μόλις 12 ημέρες αργότερα, στις 2 Μαρτίου, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του είχε βελτιωθεί τόσο που μπορούσαν να του δώσουν εξιτήριο.

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..