Newsroom

Newsroom

Άμεση καταβολή του 50% του βασικού τους μισθού σε όσους περιμένουν σύνταξη

Λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καταβολή της πρώτης σύνταξης για τους πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε…

Λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καταβολή της πρώτης σύνταξης για τους πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για άμεση καταβολή του 50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση από την ενεργό υπηρεσία.

Η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα έγινε στη Βουλή σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης και προβλέπεται για τις αρχές του 2013 σύμφωνα με την οποία με την καταβολή της οριστικής σύνταξης θα γίνεται τελική εκκαθάριση.


Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε επίσης για τη μείωση του χρόνου αναμονής από τη χρονική στιγμή εξόδου από την ενεργό υπηρεσία μέχρι την χρονική στιγμή έναρξης της καταβολής της οριστικής σύνταξης.

Όπως ανέφερε, τίθεται, από τις αρχές Οκτωβρίου 2012, σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας. Μέσω αυτού οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, περίπου σε 7 μήνες. Για τα επόμενα έτη, ισχύουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις.

Δεν απογράφηκαν 4.560 άτομα

Σχετικά με την εξακρίβωση των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία που είχε δρομολογηθεί στις 15 Μαρτίου 2012. Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου δεν απογράφηκαν 4.560 άτομα.

Το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος ανέρχεται σε 2.024.120 ευρώ. Για τις περιπτώσεις πολιτών που δεν απεγράφησαν, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από χθες, 24 Σεπτεμβρίου, και έχει αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων.

Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές. Επιπροσθέτως, από το 2013, καθιερώνονται ετήσιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ανά πενταετία τακτικές απογραφές.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.