Αμερικανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει την πραγματικότητα για τις δήθεν ελλείψεις στη Βενεζουέλα

«Πίσω μου είναι οδοντόπαστες που το CNN είπε ότι δεν υπάρχουν στη Βενεζουέλα», λέει χαρακτηριστικά ο Μαξ Μπλούμενθαλ

Ο δημοσιογράφος Μαξ Μπλούμενθαλ επισκέφθηκε το Καράκας στη Βενεζουέλα και με σειρά βίντεο αποδεικνύει ότι τα προϊόντα που τα δυτικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στη χώρα, στην πραγματικότητα προσφέρονται στα λαϊκά στρώματα σε τιμές πολύ κάτω του κόστους. Ο Μπλούθενταλ δεν αρνείται ότι η οικονομική κρίση στη χώρα υπάρχει, ωστόσο καταγγέλλει ότι βασική αιτία είναι οι αμερικανικές κυρώσεις και πως αυτοί που υποστηρίζουν την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας» από τις ΗΠΑ, είναι οι ίδιοι που κερδοσκοπούν από την κρίση.

blu1551202258

Σε σειρά βίντεό του ο δημοσιογράφος του Grayzone, Μαξ Μπλούμενθαλ, επισκέπτεται κρατικά ελεγχόμενες λαϊκές αγορές και σουπερ μάρκετ στο Καράκας, αποδεικνύοντας ότι τα προϊόντα προσφέρονται στους φτωχούς σε τιμές πολύ κάτω του κόστους. Προσθέτει ότι τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας συνεχίζουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση Μαδούρο, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ, οι κυρώσεις των οποίων αφαιρούν δισ,.δολάρια από την οικονομία της Βενεζουέλας.

«Πίσω μου είναι οδοντόπαστες που το CNN είπε ότι δεν υπάρχουν στη Βενεζουέλα», λέει χαρακτηριστικά ο Μπλούμενθαλ στο παρακάτω βίντεο:

«Στις αγορές υπαίθριων τροφίμων γύρω από την πόλη τα τρόφιμα διανέμονται βασικά δωρεάν στους φτωχούς και τις εργατικές κοινότητες. Και όλα τα είδη τροφίμων διατίθενται σε όλη την πόλη» αναφέρει ο Μπλούμενθαλ. «Πρόκειται για πραγματική ανθρωπιστική βοήθεια με αγαθά που παράγονται από τις τοπικές κοινότητες της Βενεζουέλας».

«Ζούμε ειρηνικά εδώ. Δεν θέλουμε πόλεμο», λέει στον Μπλούμενθαλ μια γυναίκα σε υπαίθρια αγορά. «Και πείτε στις ειδήσεις ότι δεν θέλουμε τίποτα από αγαθά. Θέλουμε μόνο οι ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Βενεζουέλα. Είμαστε ελεύθεροι.»

Ο Μπλούμενθαλ όμως, δεν αρνείται ότι υπάρχει οικονομική κρίση στη χώρα. «Σίγουρα δεν αρνούμαι την ύπαρξη οικονομικής κρίσης γιατί υπάρχει. Και πέρα από το Καράκας η κατάσταση είναι χειρότερη», προσθέτοντας όμως ότι οι κρατικές υπηρεσίες προσπαθούν σκληρά να βοηθήσουν τον πληθυσμό.

«Το πρόβλημα είναι η κερδοσκοπία» προσθέτει, σε συνέντευξή του στο Russia Today, τονίζοντας ξανά ότι ενώ πολλά προϊόντα έχουν πληγεί από τον τεράστιο πληθωρισμό, προσφέρονται στα λαϊκά στρώματα σχεδόν δωρεάν. “Οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων εταιρειών τροφίμων καταστρέφουν αυτή την οικονομία. Και οι αμερικανικές κυρώσεις τους επιτρέπουν πράγματι να κατακρατούν τα αγαθά και να αποκομίζουν τα μέγιστα κέρδη», δήλωσε ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος. «Αυτή είναι η ειρωνεία εδώ – είναι ότι πολλοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και οι μεγάλες επιχειρηματικές δυνάμεις πίσω από την αντιπολίτευση κερδοσκοπούν στην πραγματικότητα την οικονομική κρίση». 

Αυτοί μάλιστα είναι οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιθυμούν την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ»

Πηγή: The Press Project

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…