Αμερικανοί ναύτες «μπούκαραν» μεθυσμένοι σε δωμάτιο 14χρονης – Οργή από το ΚΚΕ

Οι τρεις στρατιωτικοί, σε κατάσταση μέθης, εισέβαλαν σπάζοντας μάλιστα την πόρτα, σε δωμάτιο στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν μία 14χρονη και ξάπλωσαν στο κρεβάτι - Οργισμένη ανακοίνωση από την ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

AP671671435361

Αμερικανοί ναύτες «μπούκαραν» μεθυσμένοι – σπάζοντας την πόρτα – …σε λάθος δωμάτιο: Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στην παλιά πόλη των Χανίων, και μόλις δύο μέρες μετά τον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, «Τρούμαν», του οποίου μέλη του πληρώματος ήταν οι συγκεκριμένοι ναύτες – Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟϊκοί που ευθύνονται για την εισβολή και την τρομοκράτηση της 14χρονης μαθήτριας»

Οι τρεις στρατιωτικοί, σε κατάσταση μέθης, φέρονται να έκαναν λάθος (;) τα δωμάτια του ξενοδοχείου και να εισέβαλαν, σπάζοντας μάλιστα την πόρτα, σε δωμάτιο στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν μία 14χρονη. Η κοπέλα προσπάθησε να εξηγήσει το λάθος, ωστόσο οι στρατιωτικοί εισήλθαν εντός και ξάπλωσαν στο κρεβάτι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αμέσως μετά από το περιστατικό, ειδοποιήθηκαν ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου και ο πατέρας του κοριτσιού, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι τρεις στρατιωτικοί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική συμφωνία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, οι τρεις στρατιωτικοί παραδόθηκαν στις αρχές της Αμερικανικής βάσης και στην στρατιωτική δικαιοσύνη.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν στρατιωτικοί από την βάση δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα στην κοινωνία των Χανίων, ενώ έχουν υπάρξει και φορές που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ανθρώπους.

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καθώς και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους το συμβάν, με την τελευταία να καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Χανίων.

Ανακοίνωση από την ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ:

«Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει την εισβολή και επίθεση αμερικανοΝΑΤΟϊκών, μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, χθες το βράδυ, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, τραμπούκικων και επικυρίαρχων συμπεριφορών, στην πόλη μας, από ΝΑΤΟϊκά πληρώματα που έρχονται τάχα για αναψυχή, την ίδια στιγμή που προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις απανταχού στον πλανήτη και στη συγκεκριμένη περίοδο μπροστά στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αυτή είναι η «ασφάλεια» και η «προστασία» που παρέχει στον χανιώτικο λαό η πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και η παροχή διευκολύνσεων μέσω της  βάσης της Σούδας! Έχουν ακέραιη την ευθύνη τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες, αλλά και το σύνολο των αστικών κομμάτων, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση και την πόλη μας σε κέντρο διερχομένων, απαιτώντας την ανοχή μας, στο όνομα των ματωμένων δολαρίων.

Καλούμε τον χανιώτικο λαό να καταδικάσει το γεγονός της επίθεσης σε έφηβη μαθήτρια και να φωνάξει «Ως εδώ!». Καμία ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσει η βάση της Σούδας».

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:

«Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την εισβολή και την επίθεση σε 14χρονο κορίτσι από τους αμερικανοΝΑΤΟΙκούς του πληρώματος Τρούμαν. Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ, σε ξενοδοχείο της πόλης μας, όπου διέμενε η οικογένεια του κοριτσιού. 4 Αμερικανοί εισέβαλλαν παραβιάζοντας την πόρτα του δωματίου όπου βρισκόταν εκείνη την στιγμή μόνη της η μαθήτρια. Οι ΝΑΤΟϊκοί, είχαν το θράσος να ξαπλώσουν στο δωμάτιο, τρομοκρατώντας την Χανιώτισσα μαθήτρια που τους φώναζε να απομακρυνθούν!

Το παραπάνω είναι ένα ακόμα περιστατικό που προστίθεται στα δεκάδες περιστατικά που έχουν ζήσει τα Χανιά με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η «προστασία» που οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες εξασφαλίζουν στον τόπο μας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ που μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Πόλη μας τόσο σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, όσο και σε μαγνήτη κινδύνων. Αυτή είναι η «αναβάθμιση» του στρατιωτικού τουρισμού, που θέλουν για τα Χανιά!

Καλούμε το χανιώτικο λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία σε ξεσηκωμό! Δεν θα ανεχτούμε να βλέπουμε τον τόπο μας να μετατρέπεται σε ορμητήριο των φονιάδων των Λαών, ούτε σε σύγχρονη Τρούμπα. Έξω οι ΝΑΤΟϊκοί Φονιάδες των ΛΑΩΝ από τα Χανιά! Τα Χανιά δεν είναι, ούτε θα γίνουν τσιφλίκι του 6ου στόλου των ΗΠΑ!

ΟΛΟΙ 12:30 μ.μ στα Δικαστήρια Χανίων!

Απαιτούμε:

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

Να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟϊκοί που ευθύνονται για την εισβολή και την τρομοκράτηση της 14χρονης μαθήτριας».

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…