Αμαύρωσαν ξανά τις φοιτητικές εκλογές – επεισόδια σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό

Από επεισόδια αμαυρώνονται για μια ακόμη φορά οι φοιτητικές εκλογές, αφού ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό.

573c65121dc524976b8b4e84

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στο κτίριο της Νομικής ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία των εκλογών, όταν ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο κτίριο από την είσοδο της οδού Μασσαλίας και κραδαίνοντας αλυσίδες έκανε «γυαλιά-καρφιά» τα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση υπήρξε και ένας τραυματίας.

Την ίδια στιγμή, μετά από εισβολή αγνώστων στο Πάντειο οι οποίοι φέρονται να πήραν

Ακυρώνονται οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο μετά από εισβολή αγνώστων τις σφραγίδες της εκλογικής διαδικασίας, οι εκλογές στο πανεπιστήμιο φαίνεται πως θα ακυρωθούν, με την Πανσπουδαστική να έχει ήδη αποχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που μπήκαν στο Πάντειο και πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προπηλάκισαν τους φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Τα σοβαρότερα, επεισόδια πάντως σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι έξω από το κτίριο του Παιδαγωγικού στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, κοντά στη Νομική.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα κουκουλοφόρων να εισβάλλει στο κτίριο της Παιδαγωγικής σχολής και να σπάσει την κάλπη. Το επεισόδιο μάλιστα πήρε διαστάσεις όταν φοιτητές αριστερών παρατάξεων έστησαν οδοφράγματα επί της οδού Ναυαρίνου και συγκρούστηκαν με τους κουκουλοφόρους. Ακολούθησε ανταλλαγή φωτοβολίδων, πυροσβεστήρων και πετρών ενώ λίγο αργότερα έφθασαν στην περιοχή άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.