Αlt-right ρητορική από την Λατινοπούλου: «Νοσηρές μειοψηφίες» όσες γυναίκες έχουν τρίχες και ραγάδες

Η επίδοξη πολιτεύτρια με τη ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, σε ένα δημόσιο ξέσπασμα κατά της αυτοδιάθεσης, προχωράει σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά όσων γυναικών, δεν επιθυμούν να ξυρίζονται ή κοινοποιούν φωτογραφίες με τις ραγάδες τους.

NewsRoom 31/05/2021 | 23:28

Αφού πρώτα φρόντισε να τονίσει, ότι «εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες», έπειτα επικρίνει τους άνδρες που ξυρίζονται και φορούν γυναικεία ρούχα, τονίζοντας ότι όλο αυτό «δεν είναι φυσιολογικό». Μάλιστα τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων τις χαρακτηρίζει «νοσηρές μειοψηφίες». 

Η ολίσθηση της ΝΔ στον τραμπισμό, σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της υιοθετούν δημόσια την alt-right ρητορική.

Ωστόσο, η κ. Λατινοπούλου ως δικηγόρος μάλλον θα έπρεπε να ξέρει, ότι με βάση το Σύνταγμα, η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας αποτελεί το κύριο περιεχόμενο της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και σημαίνει προπάντων πλήρη και απόλυτη αυτοδιάθεση.

Συνεπώς, δεν είναι είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε επέμβαση των οργάνων του κράτους που να οδηγεί στη δημιουργία ενός ενιαίου τύπου προσωπικότητας και κατ’ επέκταση στην «αποπροσωποποίηση» του ανθρώπου ή στην επιβολή ενός ηθικού αρχέτυπου που θα πρέπει να προσδιορίζει τις πράξεις του.

Πηγή: rosa.gr