Newsroom

Newsroom

Alphabet Workers Union: Εργαζόμενοι στη Google ιδρύουν συνδικάτο

Η ίδρυση συνδικάτου στη Silicon Valley, μετά από διαρκείς αγώνες των εργαζομένων στην Google αποτελεί τομή για το συνδικαλιστικό κίνημα στις ΗΠΑ - «Εμείς χτίσαμε τη Google. Αυτή δεν είναι η εταιρεία για την οποία θέλουμε να δουλεύουμε.» γράφουν οι επικεφαλείς του συνδικάτου στους New York Times

google Medium

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της Google στις Ηνωμένες Πολιτείες ίδρυσαν συνδικάτο, όπως αναφέρουν οι εκλεγέντες στην ηγεσία της ένωσης σε άρθρο τους στους New York Times με τίτλο: «Εμείς χτίσαμε τη Google. Αυτή δεν είναι η εταιρεία για την οποία θέλουμε να δουλεύουμε.»

«Η Alphabet Workers Union έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης, των αντιποίνων, της διακριτικής μεταχείρισης», γράφουν χαρακτηριστικά οι επικεφαλείς του συνδικάτου.

Η Google βρέθηκε στο μικροσκόπιο της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής εργασίας, η οποία κατηγόρησε την εταιρεία ότι ανακρίνει παράνομα πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι στη συνέχεια απολύθηκαν επειδή διαμαρτύρονταν για τις πολιτικές της εταιρείας και προσπάθησαν να οργανωθούν σε συνδικάτο. Η Google από την άλλη, διαβεβαιώνει ότι οι ενέργειές τις ήταν νόμιμες.

«Επί σειρά ετών, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μια επίσημη εργατική δομή στην Google», έγραψαν οι ηγέτες των συνδικάτων, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής 226 εργαζόμενοι είχαν υπογράψει τις κάρτες του συνδικάτου με τους Communications Workers of America.

«Οι εργαζόμενοί μας έχουν προστατευμένα εργασιακά δικαιώματα που υποστηρίζουμε. Αλλά όπως πάντα κάναμε, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους υπαλλήλους μας», δήλωσε τη Δευτέρα η Kara Silverstein, επικεφαλής του τμήματος προσωπικού της Google, σύμφωνα με το Reuters.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων