Newsroom

Newsroom

Allou Fun Park: Αυτό είναι το παιχνίδι που έγινε το ατύχημα με τους 4 τραυματίες (video)

Τα βαγόνια από το παιχνίδι του Allou Fun Park ανεβαίνουν σε μεγάλο ύψος, ύψους περίπου 15 μέτρων, και έπειτα πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα σε νερό -

Καταγραφή 3

Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσετε τη διαδρομή που ακολουθούν τα βαγόνια του παιχνιδιού από το Allou Fun Park.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παραπέμπει σε ελεγχόμενο «rafting» με βαγόνια μέσα σε ειδική διαμορφωμένη πίστα με νερό.

Τα βαγόνια ανεβαίνουν σε μεγάλο ύψος, ύψους περίπου 15 μέτρων, και έπειτα πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα σε νερό.

Στη συνέχεια ακολουθούν μια διαδρομή με στροφές πριν ανέβουν και πάλι στα τεχνητά βράχια για να πέσουν και πάλι με δύναμη στο νερό.

Σε μια από αυτές τις στροφές το βαγόνι φαίνεται ότι δεν έκοψε ταχύτητα με αποτέλεσμα τα τέσσερα παιδιά να εκσφενδονιστούν σε παρακείμενο θάμνο.

Αυτό υποστηρίζει ο τέταρτος τραυματίας που μετά το ατύχημα βρέθηκε λιπόθυμος σε λάσπες και στη συνέχεια έκανε 12 ράμματα στο κεφάλι.

Τι απαντά το Allou Fun Park για το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες

Διευκρινίσεις για το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης δίνει με ανακοίνωσή του το λούνα παρκ Allou Fun Park, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού και διαψεύδοντας πως η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή, ενώ σχολιάζει πως “είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού».

Πώς περιγράφει το ατύχημα στο Allou Fun Park ένας από τους τέσσερις τραυματίες

Το πώς συνέβη το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες στο Allou Fun Park περιέγραψε ένας 25χρονος που ήταν από αυτούς που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν έχει κάποια ζώνη ή οτιδήποτε, φυσιολογικά όπως λειτουργεί ένα πάρκο.

Μπήκαμε κανονικά τέσσερα άτομα στο συγκεκριμένο τρενάκι, που είναι για τέσσερα άτομα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια.

Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα, που κατεβαίνεις στο νερό, δεν υπήρχε νερό καν, δε μας φρέναρε καμία τροχαλία, κάποιο φρένο από το τρενάκι. Αμέσως μετά είχε μια στροφή δεξιά και εκτροχιάστηκε και πέσαμε μέσα στο νερό.

Εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη, μέσα στο νερό”, αφηγήθηκε.

Πρόσθεσε πως εξαιτίας του ατυχήματος έχει χτυπήσει στα πλευρά, του έκαναν 12 ράμματα στο κεφάλι, έχει χτυπήσει τον ώμο και το δεξί του πόδι. Όσον αφορά στους άλλους τραυματίες, είπε πως μία κοπέλα έχει τέσσερα σπασμένα πλευρά και τρύπα στον πνεύμονα, ενώ ο άλλος άνδρας έχει υποστεί ρήξη σπλήνας.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία της εταιρείας με τα θύματα, παρά μόνο για να κατηγορήσουν ένα από αυτά ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λένε και ότι σηκώθηκαν όρθιοι στο τρενάκι και γι’ αυτό προκλήθηκε το ατύχημα, επιρρίπτοντας στα θύματα την ευθύνη.

“Ήρθαν για να μας πουν και καλά ότι φταίμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση, γιατί αριστερά-δεξιά έχει κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών, έτσι; Εμείς να διασκεδάσουμε πήγαμε”, ξεκαθάρισε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Allou Fun Park

Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας AllouFun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά.

Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.  

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού.

Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του AllouFun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του. 

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν  την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος. 

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.  

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του AllouFun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.  

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.   

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Ektakti Epikairotita 0

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.