Newsroom

Newsroom

Αλλοπρόσαλλη νομικά η συμπεριφορά ανακριτή στην υπόθεση Ψωμιάδη

Θόρυβο έχει προκαλέσει από χθες στους δικαστικούς κύκλους αλλά και τον Άρειο Πάγο, η διαφωνία του ανακριτή Γιώργου Κασσίμη με…

Θόρυβο έχει προκαλέσει από χθες στους δικαστικούς κύκλους αλλά και τον Άρειο Πάγο, η διαφωνία του ανακριτή Γιώργου Κασσίμη με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία οδήγησε στην μη προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη. Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, (αν δηλαδή στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχουν στοιχεία εναντίον του Ψωμιάδη) το θέμα για τους εισαγγελείς είναι η νομική συμπεριφορά του ανακριτή. Ο κύριος Κασσίμης ο οποίος είχε εκδώσει το ένταλμα σύλληψης για τον Ψωμιάδη, φέρεται να συμφωνεί με τον τρόπο αυτό με την εισαγγελέα Παπανδρέου για το ότι υπάρχουν στοιχεία ενοχής του Ψωμιάδη. Συμφωνεί επίσης πως υπάρχουν στοιχεία ενοχής όταν κάνει το ένταλμα διεθνές. Συμφωνεί για τρίτη φορά περί στοιχείων ενοχής όταν προτείνει να μπει εγγύηση 600.000 ευρώ. Διαφορετικά θα τον άφηνε ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους. Ενώ δέχεται τα στοιχεία ενοχής ζητά να μην προφυλακιστεί. Δηλαδή θεωρεί πως δεν είναι ύποπτος φυγής. Ένας άνθρωπος που οδηγήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή με χειροπέδες, μετά από επιχείρηση που κράτησε τρεις μήνες δεν είναι κατά τον κύριο Κασσίμη ύποπτος φυγής.

Οι αντιφάσεις που εμπεριέχει η συμπεριφορά του ανακριτή, σχολιάζονται σήμερα στην Ευελπίδων, ως χτύπημα για την εικόνα της Δικαιοσύνης σε ένα θέμα μάλιστα που έχει προκαλέσεις την κοινή γνώμη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…