Newsroom

Newsroom

«Το άλλο τώρα»: To νέο του βιβλίο παρουσιάζει τη Δευτέρα ο Γιάνης Βαρουφάκης

"Αν το 2008 είχαµε εκμεταλλευτεί την κρίση του καπιταλισμού για να τον ανατρέψουμε, θα µπορούσε να έχει οικοδομηθεί µια αυθεντικά ελεύθερη σοσιαλιστική κοινωνία; Με τι θα έµοιαζε;"

Screenshot 2021 09 09 180500

Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το Άλλο Τώρα», ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 19.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για μια νουβέλα επιστημονικής φαντασίας την οποία «τόλμησε να γράψει», όπως λέει ο ίδιος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και θα παρουσιάσουν ο Χριστόφορoς Κάσδαγλης (συγγραφέας) και η Ηλιάνα Φωκιανάκη (επιμελήτρια εικαστικών τεχνών). Την συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Έλενα Πατάκη.

H επιστημονική φαντασία δεν είναι παρά ένα τέχνασμα για να κατανοούμε καλύτερα το “εδώ και τώρα”. Επιστρατεύει το μέλλον, σκαρφίζεται τεχνολογίες που δεν υπάρχουν ακόμα, και δημιουργεί εναλλακτικά σύμπαντα μόνο και μόνο για να μας δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την κοινωνία μας, το παρόν μας. Όπως κάποτε έγραψε ο Fredric Jameson, “η επιστημονική φαντασία είναι η αρχαιολογία του μέλλοντος”…
Συζητώντας, λοιπόν, την επόμενη Δευτέρα για ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ, θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε, επιτέλους από κοντά, για το μέγα ζητούμενο:

Αν δεν μας αρέσει ο καπιταλισμός, ποια ελκυστική, ρεαλιστική εναλλακτική έχουμε;
Και πως θα μπορούσε να πραγματωθεί; 

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…