Άλλο ο οίκος Dior των Παρισίων και άλλο το εστιατόριο «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι

«Το μίσος για τη Mαρέβα Γκραμπόφσκι πρέπει κάποτε να εξηγηθεί επιστημονικά. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο χυδαιότητας εναντίον της Χθες προσέφερε υπηρεσία στην Ελλάδα, διότι αν ο Οίκος Dior   πράγματι συμπεριλάβει αυτά τα χειροτεχνήματα με αναφορά σε μας, η διαφήμιση θα είναι τεράστια». Άδωνης Γεωργιάδης στο Twitter.

μιτσοτακης μαρεβα Medium 2

Το παραμύθι έχει βασίλισσα. Καλή βασίλισσα. Που έφερε στη χώρα τον οίκο Dior. Και αύριο θα φέρει και τον οίκο Yves Saint Laurent και τον οίκο Gucci και τον οίκο Givenchy. Και όλους τους οίκους μόδας. Η καλή βασίλισσα προσπαθεί να προσφέρει υπηρεσία στην πατρίδα της. Να της κάνει τεράστια διαφήμιση.

Ο μύθος έχει και κακούς μάγους που την μισούν. Και επιστήμονες ψυχίατρους και ψυχαναλυτές που προσπαθούν να εξηγήσουν επιστημονικά αυτό το μίσος. Υπάρχει και ο καλός και πονετικός βασιλιάς. «Φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη μοίρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάθε μέρα είναι μια μέρα προσφοράς στο εστιατόριο “Ο Κρητικός” στο Κερατσίνι, αλλά σήμερα μεταξύ των εθελοντών που μοίρασαν μερίδες φαγητού σε άπορους ανθρώπους ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.»*

Έχει και καλή βασιλοπούλα. «…Σύμμαχοί του οι απλοί πολίτες που έρχονται καθημερινά εδώ και αφήνουν προμήθειες. Από αύριο θα έχει έναν ακόμα. Την κόρη του πρωθυπουργού Δάφνη. Της το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της κόρης του της Δάφνης, θα έρθει εδώ να βοηθάει, να καθαρίζει πατάτες, να καθαρίζει κρεμμύδια για να δει πώς βγαίνει το ψωμί, να αρχίσει να μαθαίνει είπε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κ. Δημήτρης Καρκανοραχάκης…»*

Το παραμύθι είναι μελό. Η βασιλοπούλα θα γνωρίσει πως βγαίνει το ψωμί. Κι όταν το μάθει, ας πει το μυστικό και στον μπαμπά της. Βιώνουμε μέρες σουργελομεγαλείου. Η βασιλική οικογένεια, τούτες τις Άγιες μέρες επιδεικνύει την διάθεση της για κοινωνική προσφορά. Σούμπιτοι, βασιλιάς , βασίλισσα βασιλοπούλα. Όλα γίνονται με όρους «Ντάλας», «Δυναστείας» και «Λάμψης» μαζί. Η οικογένεια κραυγάζει: «Προσέξτε μας. Είμαστε φιλάνθρωποι.».

Να μην παραπονιούνται. Μόνοι τους επιλέγουν να εκτεθούν. Τη βασιλοπούλα που καθαρίζει κρεμμύδια και πατάτες, για να μάθει πως βγαίνει το ψωμί, μόνοι τους την ανακάτεψαν. Μόνοι τους την εκθέτουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, λέγοντας αυτές τις σαχλαμάρες. Όμως δεν είναι αφελείς. Προφανώς επιλέγουν συνειδητά αυτόν τον τρόπο ψευδοφιλάνθρωπης επικοινωνίας. Είναι καλύτερα, δήθεν να καθαρίζεις πατάτες, παρά να σου κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις:

Πως γίνεται, σύμφωνα με την λίστα Bloomberg, η Ελλάδα να είναι ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας; Από τις 53 χώρες της λίστας, η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση, πάνω μόνο από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό, υποχωρώντας 19 θέσεις από τις 23 Νοεμβρίου. Μάλιστα, η χώρα μας έχει και μια αρνητική πρωτιά, αφού παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας, της τάξης του 6,3%.

Είναι καλύτερα, δήθεν να καθαρίζεις κρεμμύδια, παρά να σε ρωτάνε για την μυστήρια συνεργασία, της ελληνικής κυβέρνησης με την αμερικανική εταιρεία επεξεργασίας δεδομένων Palantir. Έγινε στα μουλωχτά, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα. Υποτίθεται για την επεξεργασία των δεδομένων του Covid-19. Πως είναι δυνατό η υποτιθεμένη συνδρομή της Palantir στην ανάλυση των επεξεργασία των στοιχείων του Covid-19 στην Ελλάδα, να μας καταβαράθρωσε στην 53η θέση της λίστας Bloomberg; Εάν δεν είχαμε την συνδρομή της Palantir, θα είμαστε τελευταίοι κάτω από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό;

Κάτι δεν ακούγεται καλά. Κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ούτε στην Palantir, ούτε στην χρήση των στοιχείων που θα κάνει μαζί της η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι πιθανό το θέμα να είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ ότι καταρχήν φαίνεται.

Ως χώρα ζούμε στιγμές μεγαλείου. Έχουμε πρωθυπουργό jet-set που μοιράζει μερίδες φαγητού σε άπορους ανθρώπους. Έχουμε πρωθυπουργική θυγατέρα που καθαρίζει στις κοινωνικές κουζίνες κρεμμύδια και πατάτες. Για την Mαρέβα Γκραμπόφσκι δεν θα πούμε τίποτα, για να μην γράφει ο Άδωνης Γεωργιάδης στο Twitter ότι τη μισούμε. Άλλωστε η ενασχόληση με τις κοινωνικές κουζίνες έστω και στα ψέματα, είναι γι’ αυτήν passé και banal.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…