Άλλο ένα "Πρώτο Ψέμα"

Συγγένειες επινόησε αυτή τη φορά το Πρώτο Θέμα, προσπαθώντας να συκοφαντήσει την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον ιδιοκτήτη μίας μικρομεσαίας επιχείρησης, αναφορικά με το μειοδοτικό διαγωνισμό για τα κυλικεία των βουλευτών. Μετά τη διάψευση της αντιπροέδρου της Βουλής για τις δήθεν συγγένειες, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δηλώνει στο koutipandoras.gr πως θα κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας αν δεν αποκαταστήσει την αλήθεια.

58987ede1dc524f5478b4580

του Άγγελου Προβολισιάνου

Στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας και συγκεκριμένα στη στήλη «ThemaLeaks», ο συντάκτης με την κωδική ονομασία Γ.Δ. φαντάστηκε πως ο μειοδότης του διαγωνισμού για τα κυλικεία στα γραφεία των βουλευτών είναι ανιψιός της κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Υπάρχουν φορές που οι συγγένειες δεν βγαίνουν σε καλό» φαντάζεται ο Γ.Δ. και συνεχίζει: «Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη με τον παραλίγο ανάδοχο του διαγωνισμού για τα καφενεία των βουλευτών που στεγάζονται σε γραφεία εκτός Βουλής».

Η αφήγηση του εν λόγω συντάκτη θέλει τον μειοδότη του σχετικού διαγωνισμού να είναι ανιψιός της κ. Χριστοδουλοπούλου και γι’ αυτό η εταιρία του δεν ανέλαβε τελικά τη διοίκηση των κυλικείων.

«Ο συγκεκριμένος αρχικά αναδείχθηκε μειοδότης του σχετικού διαγωνισμού, το γεγονός όμως ότι έχει θεία την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου τού πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα, αφού υπήρχε όρος που έλεγε ότι από τον διαγωνισμό εξαιρούνται όλοι όσοι έχουν συγγενική σχέση με βουλευτή», με τον Γ.Δ. να θεωρεί πως «προκειμένου ο εν λόγω να σώσει τα προσχήματα αναφορικά με την απόσυρση της προσφοράς του, ισχυρίστηκε ότι δεν προτίθεται να επαναπροσλάβει το ήδη υπάρχον προσωπικό, κάτι το οποίο επίσης υπήρχε ως όρος στη σχετική προκήρυξη. Συνέβη και αυτό…».


«Διαψεύδω κατηγορηματικά την οποιαδήποτε αλήθεια ή βασιμότητα του εν λόγω δημοσιεύματος» απαντά μέσω γραπτής ανακοίνωσης η Τασία Χριστοδουλοπούλου, προσθέτοντας: «Κανένας ανιψιός μου ή οποιουδήποτε άλλου βαθμού συγγενής μου δεν συμμετείχε στον συγκεκριμένο ή άλλον διαγωνισμό, που να έχει σχέση με τη Βουλή ή άλλη υπηρεσία του Δημοσίου».

«Παραπληροφόρηση του ιδίου που οδήγησε στην παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού της εφημερίδας ή σκόπιμη παραπληροφόρηση με σκοπό τη συκοφαντική δυσφήμισή μου;» διερωτάται η αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Καμία συγγένεια με την Τασία Χριστοδουλοπούλου»

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που μειοδότησε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ο Βασίλης Λαζαρίδης τονίζει πως ουδέποτε ο συγκεκριμένος συντάκτης του Πρώτου Θέματος επικοινώνησε μαζί του, κάτι που ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ προαναγγέλλει πως θα κινηθεί νομικά για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

«Δεν ισχύει καμία συγγένεια με την κ. Χριστοδουλοπούλου» επισημαίνει και συμπληρώνει λέγοντας πως το Πρώτο Θέμα γράφει ανακρίβειες, συκοφαντώντας την επιχείρησή του. «Εμείς, βγήκαμε μειοδότες στο διαγωνισμό και ο λόγος που δεν αναλάβαμε τα κυλικεία ήταν η διαφωνία ως προς την επαναπρόσληψη του ήδη υπάρχοντος προσωπικού» λέει ο κ. Λαζαρίδης, ενώ υπογραμμίζει πως θα κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας.

«Έχουμε μιλήσει ήδη με το νομικό μας σύμβουλο και κοιτάμε πως θα κινηθούμε νομικά το συντομότερο δυνατόν, αφού δεν έχουμε καμία απολύτως συγγενική σχέση με την αντιπρόεδρο της Βουλής» τονίζει. Σχετικά με το αν ο συγκεκριμένος συντάκτης επικοινώνησε μαζί του για να συμπεριλάβει -ως είθισται- τη γνώμη του στο δημοσίευμα, απάντησε πως «ποτέ κανένας συντάκτης και από καμία εφημερίδα δεν επικοινώνησε μαζί μου».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…