Newsroom

Newsroom

Άλλο ένα περιστατικό στο Δρομοκαΐτειο: Ασθενής τραυμάτισε δύο νοσηλευτές

Του Άγγελου Προβολισιάνου Για πολλοστή φορά το νοσηλευτικό προσωπικό του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειου δέχτηκε επίθεση από ασθενή, με αποτέλεσμα να προκληθούν…

dromokaiteio 2

Του Άγγελου Προβολισιάνου

Για πολλοστή φορά το νοσηλευτικό προσωπικό του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειου δέχτηκε επίθεση από ασθενή, με αποτέλεσμα να προκληθούν σωματικές βλάβες στους εργαζομένους και να χρειαστεί  διακομιδή τους σε εφημερεύων νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό, κάνει -και πάλι- λόγο για σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού-ιατρικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και της συνεχόμενα αυξανόμενης προσέλευσης νεοεισερχόμενων ασθενών. Τονίζεται επίσης ότι στο Δρομοκαΐτειο υπάρχουν 155 κλίνες για φιλοξενία νεοεισερχόμενων ασθενών, οι οποίες δεν επαρκούν.

«Ο ασθενής -νεαρής ηλικίας- δεν ήθελε να νοσηλευτεί, δείχνοντας έντονη επιθετικότητα. Ακολούθησε συμπλοκή, καθώς πέντε νοσηλευτές που ήρθαν από ολόκληρο το νοσοκομείο επενέβησαν για να τον ηρεμήσουν» εξηγεί στο koutipandoras.gr η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. Μαρία Μακράκη.

Δύο νοσηλευτές έπεσαν σε ένα τοιχίο, με τον έναν να τραυματίζεται στο θώρακα και ο άλλος στο πόδι. Ως εκ τούτου, οι δύο νοσηλευτές διακομίστηκαν λίγη ώρα αργότερα σε εφημερεύων νοσοκομείο.

«Σε κάθε εφημερία έχουμε περίπου 30 εισαγωγές, γι’ αυτό και δεν φτάνουν οι 155 κλίνες που υπάρχουν για νεοεισερχόμενα περιστατικά, αφού πολλά από αυτά χρειάζεται να νοσηλευτούν ακόμα και για μήνες στο νοσοκομείο» προσθέτει.

Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση

Σχετικά με την υποστελέχωση του νοσοκομείου, γεγονός που οδηγεί πολλές φορές στο να μετατρέπεται η κατάσταση σε μη διαχειρίσιμη, η κ. Μακράκη αναφέρει ότι ο αριθμός του υπάρχοντος προσωπικού στο Δρομοκαΐτειο βρίσκεται 60% κάτω από το όριο των αναγκών.

«Πριν 15 χρόνια το νοσοκομείο λειτουργούσε με τουλάχιστον 20 νοσηλευτές για όλες τις βάρδιες. Τώρα και οι τρεις βάρδιες βγαίνουν με 7-8 εργαζομένους, αφού αν και θα έπρεπε να υπάρχουν δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια, συνήθως υπάρχει μόνο ένας για να ¨βγουν¨ τα ρεπό, οι άδειες και οι ασθένειες που προκύπτουν» τονίζει η αντιπρόεδρος.

Το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει πέντε επικουρικούς νοσηλευτές για μόλις πέντε μήνες, γεγονός που -σύμφωνα με την κ. Μακράκη- δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Όσον αφορά την υποχρηματοδότηση, η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων υπογραμμίζει πως ο προϋπολογισμός για το 2015 έχει καλυφθεί μόλις στο 30%, γεγονός που επιτρέπει να υπάρχουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…