Αλλο ένα μεροκάματο του τρόμου: Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα

Ενας 52χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά εντός του Ναυπηγείου στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας.

eleusina naupigeia 02

Εργατικό ατύχημα σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος. Συγκεκριμένα κάτω από άγνωστες συνθήκες, έπεσε ένας γερανός του ναυπηγείου Σαλαμίνας «Κόρος, με συνέπεια να τραυματιστεί ο εργαζόμενος που έκανε εργασίες συντήρησης.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο νοσοκομείο».

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα»

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του, για τα δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν σε Πειραιά και Σαλαμίνα, επισημαίνοντας ότι «αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη 2023 παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19.00 στην πλατεία Κοραή και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά, απαιτώντας να παρθούν τώρα από την Κυβέρνηση, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζοντας το Κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα Δευτέρα 2/10/2023 ακόμα ένα εργατικό ατύχημα προστίθεται στα δεκάδες που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ τραυματισμένος, στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο συνάδελφος εργαζόταν σε συνεργείο εργολάβων που πραγματοποιούσε εργασίες ελέγχου και συντήρησης σε οικοδομικό γερανό στα Ναυπηγεία Σαλαμίνος, ιδιοκτησίας Γ. ΚΟΡΟΥ .

Ο γερανός ήταν για πολλά χρόνια παροπλισμένος και η εταιρεία επιδίωκε να τον διορθώσει για να τον ξαναβάλει σε λειτουργία.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία διαφήμιζε τη συνεργασία της με τον όμιλο της NAVAL GROUP για την κατασκευή κομματιών για φρεγάτες. Διαφήμιζε τα κέρδη της και τις εγκαταστάσεις της. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι τα κέρδη τους είναι βαμμένα με το αίμα των εργατών, ότι η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας.

Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος καθώς και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας και απαιτούμε να καλυφθούν οι ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του, από τα ναυπηγεία Σαλαμίνος και την εργοδότρια εταιρεία .

Όμως η εργοδοτική ασυδοσία δεν έχει τέλος. Δυστυχώς και σε άλλο ατύχημα που συνέβη σήμερα σε αντιπλημμυρικά έργα, που τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, έργο της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο, εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν υποχώρησε το έδαφος γύρω από παλιό φρεάτιο αποχέτευσης που εκτελούνταν εργασίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε περιφέρειες και δήμους, η οποία αξιοποιείται από τις διοικήσεις τους για να δίνουν όλα τα έργα σε εργολάβους και να κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία.

Συνάδελφοι

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση , δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα».

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…