Άλλο ένα χυδαίο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό»

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχει ένα σεξιστικό έκτρωμα, όπου εμφανίζονται οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής.

μακελειο

Η εφημερίδα επιτίθεται σε υπουργούς, βουλευτές, υποψήφιες αιρετούς και τη σύζυγο του πρωθυπουργού, οι οποίες υβρίζονται χυδαία, με τη χρήση μιας φράσης που περικλείει όλο τον φασισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου» (κατά τους σεξιστές), δηλαδή του σπιτιού τους.

Τον αποτροπιασμό της για το γεγονός, εξέφρασε σε ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία:

“Συνειδητά ΔΕΝ αναπαράγω το εμετικό πρωτοσέλιδο. Συνειδητά ΔΕΝ δίνω χώρο και προβολή σε κάποιον που συστηματικά αναπαράγει τέτοιου είδους «απόψεις». Απολύτως συνειδητά, όμως, ΔΕΝ θα πω : «Εεεε, και τι έγινε; Πάντα τέτοιος ήταν». Γιατί η Ιστορία μας έχει δείξει το πού μπορεί να οδηγήσει η συστηματική στόχευση στα χαμηλότερα ανθρώπινα ένστικτα… Εισαγγελική παρέμβαση έπρεπε να έχει, ήδη, υπάρξει. Από χθες. Και απορώ με την ολιγωρία…”.

Θέση για την ανήθικη πράξη της εφημερίδας, πήρε και η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων:

«9 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη Παγκόσμια Ημέρα των  γυναικών , ξυπνήσαμε με ένα από τα πιο σεξιστικά εξώφυλλα εφημερίδας της δεκαετίας.

Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, βλέπουμε οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής, υπουργών, βουλευτριών, υποψηφίων αιρετών και της συζύγου του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζονται ως «πουταναριό» ενός άντρα, συγκεντρώνοντας σε μία φράση όλο το σεξισμό και ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου», του σπιτιού τους.