Άλλο ένα ξεκάθαρο "σεντράρισμα" Βορίδη σε Γεωργιάδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη «σέντρα» οδήγησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης, καθώς με αστραπιαίες κινήσεις διαχώρισε τη θέση του από τις πρακτικές του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος όσο ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ επεδείκνυε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εξοπλιστικά προγράμματα, συνυπογράφοντας μαζί με τον έτερο ακροδεξιό, Θάνο Πλεύρη, σχετικές ερωτήσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη.

58fe1b121dc524ca1e8b45bf

«Ανθρωπάκι είναι αυτός που κάνει ερωτήσεις για τα υποβρύχια κατ’ εντολήν του αρχηγού του και μετά φεύγει και πάει άλλου και γίνεται υπουργός» ήταν η αποστροφή του Παύλου Πολάκη, κατά την απάντησή του στους χυδαίους χαρακτηρισμούς του Γεωργιάδη.

Ο Μάκης Βορίδης φρόντισε να πάρει εσπευσμένα το λόγο για να διορθώσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αποφεύγοντας αφενός να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και αφετέρου να αναφερθεί στην… ταμπακιέρα.

«Σας δίνω τη δυνατότητα να ανακαλέσετε αυτό που είπατε για μένα, ότι υπέγραφα ερωτήσεις για τους εξοπλισμούς. Αν δεν το κάνετε, θα θεωρήσω ότι συνεχίζετε τη συκοφαντία εναντίον μου και τα άλλα θα τα πούμε εκεί που πρέπει» ήταν τα λόγια της τοποθέτησής του, με την αφωνία του για την ουσία της υπόθεσης να εκθέτει ή καλύτερα να «αδειάζει» ακραιφνώς τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Δείτε το βίντεο: 

Η ευαισθησία του Άδωνη στα οπλικά συστήματα

Προ κρίσης, αλλά και αφού η χώρα μπήκε στα μνημόνια, ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ με το πρόσχημα του εθνικού συμφέροντος, καλούσε τους εκάστοτε υπουργούς Άμυνας να απαντούν σε ζητήματα που αφορούσαν διακρατικές συμφωνίες για οπλικά συστήματα και αντισταθμιστικά ωφελήματα. Οι σχετιζόμενες με τέτοια θέματα ερωτήσεις του, είναι όπως καταγράφονται στον ιστότοπο της Βουλής πάνω από 40, αριθμός αναμφίβολα εντυπωσιακός.

Το έργο του Άδωνη Γεωργιάδη θα είχε περάσει ίσως απαρατήρητο αν δεν είχε ανακύψει ζήτημα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και μια off shore εταιρία του. Μεταξύ των πραγμάτων που ερευνούσε η Δικαιοσύνη για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ήταν και εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ τα οποία φαινόταν να είχαν αποσταλεί στην υπεράκτια εταιρία Catalina International LTD η οποία ανήκε στον κ. Καρατζαφέρη και τον υιό του, από την εταιρία Kestrel. Κατά τη Δικαιοσύνη, τα χρήματα αυτά αφορούσαν προμήθεια από την πώληση των γαλλικών ελικοπτέρων Super Puma που προωθούσε η Kestrel συμφερόντων Σταύρου Κομνόπουλου και Αλέξανδρου Τσάτσου. Ο Καρατζαφέρης αθωώθηκε για την υπόθεση αυτή υποστηρίζοντας ενώπιον του δικαστηρίου ότι τα χρήματα του τα είχαν δώσει συνεργάτες του και υποστηρικτές του ΛΑΟΣ (η εισαγγελέας της έδρας είχε διαφορετική άποψη), αυτό ωστόσο δεν αλλάζει την ουσία όσων έπραξε κοινοβουλευτικά ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

Κατά σύμπτωση ίσως, τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον Θανάση Πλεύρη, επίσης βουλευτή του ΛΑΟΣ την εποχή εκείνη, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση μέσω της οποίας ενίσταντο γιατί τα δύο ελικόπτερα Super Puma αποκτήθηκαν μέσω διακρατικής συμφωνίας -δηλαδή χωρίς την ύπαρξη ενδιαμέσων και επομένως χωρίς εκατέρωθεν ρήτρες ή αντισταθμιστικά- μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας. Οι δύο βουλευτές υποστήριζαν στην ερώτησή τους ότι στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονταν αντισταθμιστικά ωφελήματα και ζητούσαν την αναθεώρηση ή στη χειρότερη την επαναδιαπραγμάτευσή της. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε αργότερα ότι η ερώτησή του αποδείκνυε απλώς το ενδιαφέρον του για μια συμφέρουσα αγορά και σε καμία περίπτωση δεν υπέκρυπτε πίεση υπέρ της εταιρίας μεσαζόντων, δηλαδή της Kestrel.

Σε άλλη τους ερώτηση, Γεωργιάδης και Πλεύρης ζητούσαν την επίσπευση της υπογραφής συμφωνίας που αφορούσε την αναβάθμιση των γαλλικών μαχητικών Mirage που είχε στην κατοχή της η ελληνική αεροπορία. Από τη συγκεκριμένη συμφωνία, σύμφωνα με πλείστα δημοσιεύματα, θα επωφελούνται επίσης αντιπρόσωποι γαλλικών εταιριών μεταξύ των οποίων και η Kestrel. Οι ίδιοι βουλευτές είχαν καταθέσει επίσης ερώτηση προκειμένου να πληροφορηθούν αν θα υπάρξει ανταλλαγή των Mirage με τα επίσης γαλλικά Rafale καθώς και αν θα υπάρξει νέα παραγγελία από την ελληνική κυβέρνηση. Ήταν επίσης η εποχή που η κυβέρνηση Καραμανλή συζητούσε την προμήθεια νέων μαχητικών, με υποψήφια τα Rafale και αμερικανικά F-16.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης έχουν επίσης ρωτήσει τους εκάστοτε υπουργούς Άμυνας για προχώρησαν στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας -δηλαδή συμφωνίας χωρίς ρήτρες ή ωφελήματα- με τη γαλλική κυβέρνηση για την προμήθεια γαλλικών φρεγατών, αλλά και έχουν εμφανιστεί αντίθετοι στην αγορά αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης μέσω διακρατικής συμφωνίας, αντί της προμήθειας ελικοπτέρων από τη γαλλική Eurocopter την οποία εκπροσωπούσε η Kestrel των Κομνόπουλου και Τσάτσου.

Όλα αυτά θα είχαν περάσει ίσως απαρατήρητα αν ο μετέπειτα αρχηγός της ΝΔ και την επίμαχη περίοδο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του. Ο κ. Μεϊμαράκης είχε αναφέρει συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου 2011 κατά τη συζήτηση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ότι: «όταν ο κ. Καρατζαφέρης με επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος, τον δέχθηκα ως όφειλα και όταν ήμασταν οι δύο μας μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια και του είπα ότι αυτό δεν γίνεται! Και έβαλε τους βουλευτές του να μου κάνουν ερωτήσεις». Κατά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην ίδια συνάντηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης του είπε να παραγγείλει και τις τορπίλες για τα υποβρύχια που θα παραλάμβανε το υπουργείο Άμυνας. «Στο όνομα του ότι είναι ‘’γαλαζοπράσινοι’’, στο όνομα του λαϊκισμού, ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι μου κατέθεσαν ερωτήσεις βουλευτές του ΛΑΟΣ και με επέκριναν και με ήλεγχαν γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια το 2008 και το 2009. Και μου κατέθεσαν ερωτήσεις γιατί δεν παραγγέλνω τις τορπίλες των συγκεκριμένων υποβρυχίων που ήδη δεν είχα παραλάβει» είχε προσθέσει ο μετέπειτα πρόεδρος της ΝΔ. 

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…