Newsroom

Newsroom

Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Παπαδάκη, συνηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Polis Art Cafe στις 15 Ιουλίου 2020

5f0db561825e6338fe0a0952

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Παπαδάκη, συνηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Polis Art Cafe στις 15 Ιουλίου 2020

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης δεν μονοπωλεί τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Αυτή η ελλιπής δηµοσιότητα της διεξαγωγής της δίκης δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις και δεν έχουν καταγραφεί σπουδαία γεγονότα. Για όλους όσοι έχουν νιώσει την κάθε είδους βία της εξτρεμιστικής οργάνωσης, για όσους στέκονται απέναντι στη νομιμοποίηση του ακραίων λόγων και πράξεων της ναζιστικής οργάνωσης η επιχειρηματολογία και η τεκμηρίωση των ευρημάτων που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση της οργάνωσης είναι πολιτικά σημαντικό να γίνουν κτήμα τους.

Η δηµοσιοποίηση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής δίνει αυτή την ευκαιρία, και μάλιστα από τη στιγμή που τηρούν στάση έκφρασης του αντιφασιστικού κινήματος στη διεξαγωγή της δίκης. «Χρέος µας είναι να σταθούµε άξιοι για να τιµήσουµε αυτήν την αποστολή, µε βαθιά επίγνωση του µεγέθους της ευθύνης που την περιβάλλει. Το χρωστάµε στα θύµατα του φασισµού και του ναζισµού στη χώρα µας, και όχι µόνο, το χρωστάµε στη γενιά της Αντίστασης, το χρωστάµε στη γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου, το χρωστάµε σε όλους όσοι αγωνίζονται για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και µετανάστες, ενάντια στα υπολείµµατα του ρατσιστικού δηλητήριου της Χρυσής Αυγής, όπου και αν αυτό βρίσκει φιλοξενία. Και φυσικά το χρωστάµε στις επόµενες γενιές, για να ζήσουν και εκείνες µε τις ελευθερίες που κατέκτησαν και µας πρόσφεραν οι προηγούµενες» αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του ο Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Η αγόρευση του Κ. Παπαδάκη έχει ήδη πάρει τη μορφή του βιβλίου με τίτλο Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά; Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (20 & 21 Ιανουαρίου 2020). Η παρουσίασή του έμελλε να συμπέσει με την έναρξη της καραντίνας και πλέον ήρθε ο καιρός να πραγματοποιηθεί. Αυτό θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 20.00 στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη»), ο Δημήτρης Δεσσύλας (μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η Ελένη Πορτάλιου (ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ), ο Δημήτρης Σαραφιανός (τ. μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ) και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος.

 

5f0db561825e6338fe0a0953
 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…