Αλληλεγγύη και προσφορά στους ανθρώπους του πολιτισμού

Διανομή τροφίμων και συνεργασία με δομές Υγείας για ανασφάλιστους από ΣΕΗ και Support Art Workers.

art

Στήριξη και βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους και χειμαζόμενους από την κρίση της πανδημίας συναδέλφους τους προσφέρουν, αθόρυβα και αποτελεσματικά, μέλη του ΣΕΗ, του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του σωματείου και της ομάδας αλληλεγγύης των Support Art Workers.

Πρόκειται για δράσεις που επικεντρώνονται στη συλλογή και στο μοίρασμα τροφίμων σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και συνεργασίες με φορείς, οργανισμούς και δομές παροχής υγειονομικής φροντίδας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το ενδιαφέρον εκδηλώνεται με ευγένεια και διακριτικότητα σε κάθε μέλος ξεχωριστά για τις ανάγκες που τυχόν έχει. Ήδη ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ και  Ένωση Συνταξιούχων Ηθοποιών έχουν συνάψει ειδικές συμφωνίες με εστιατόρια και προμηθευτικούς οργανισμούς όπως ο Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού, όπου με την επίδειξη ταυτότητας παρέχεται έκπτωση έως και 50% σε κάθε αγορά, από τρόφιμα και ρουχισμό, έως είδη σπιτιού, έπιπλα, καύσιμα κ.ά.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπου παρέχεται επίσης κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου. Καλύπτονται περιστατικά παθολογικά, γυναικολογικά, οδοντιατρικά, φυσιοθεραπείες, εμβολιασμοί, συνταγογραφήσεις και παραπεμπτικά εξετάσεων. Εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και την ίδια ώρα πραγματοποιούνται δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις μέσω παραπομπών σε συνεργαζόμενους φορείς.

Συνεργασία υπάρχει επίσης με νοσοκομεία όπως το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι  Άγιοι Ανάργυροι», το μαιευτικό, γυναικολογικό και χειρουργικό κέντρο «Λητώ» και κοινωνικά φαρμακεία.

Όποιος βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια μπορεί να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από την έδρα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο  Άλλος  Άνθρωπος», Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, στον Κεραμεικό, και μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του ΤΑΣΕΗ έτοιμα γεύματα από συγκεκριμένα εστιατόρια.

Η ομάδα αλληλεγγύης των Support Art Workers βρίσκεται σε επαφή με επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, που παρέχουν εθελοντικά τις συμβουλές τους. Το ίδιο ισχύει και με επαγγελματίες διαφόρων ειδών, όπως λογιστές, που θα μπορούσαν να ενημερώσουν δωρεάν για επιμέρους ζητήματα μέσω αιτήματος στο [email protected].

«Ακούστε τα αιτήματά μας ή παραιτηθείτε»

Αγανάκτηση και οργή για την κυβερνητική αναλγησία και την αδιάφορη στάση του υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στα διογκούμενα προβλήματα των καλλιτεχνών, δημιουργών και εργαζομένων στο χώρο που βρίσκονται σε απελπιστική θέση εκφράζουν σε ανάρτησή τους οι Support Αrt Workers που, απευθυνόμενοι προς την υπουργό Πολιτισμού, διαμαρτύρονται λέγοντας: «Ακούστε τα αιτήματά μας ή παραιτηθείτε!», προτείνοντας την ίδια ώρα «τη σύσταση ενός ολοκληρωμένου ανεξάρτητου φορέα για τις τέχνες που θα επιδιώξει την απαραίτητη συνέχεια στη λειτουργία του κλάδου και δεν θα εξαρτάται από τις εκάστοτε εναλλαγές κυβερνήσεων».

Και ρωτώντας «τι κάνατε για την πολιτιστική πολιτική του τόπου το προηγούμενο διάστημα;», απαντούν μεταξύ άλλων: «Φτιάξατε το πολυαναμενόμενο Μητρώο Καλλιτεχνών (που ακόμα και τώρα, μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφής σ’ αυτό, παραμένει ελλιπές σε σημαντικά σημεία του). Φωτίσατε (και τσιμεντώσατε) την Ακρόπολη (το πρώτο άστοχο και αποπροσανατολιστικό σε μια στιγμή που ο πολιτισμός ζει το βαθύτερο σκοτάδι του»!

Τραγουδιστές: Παύση μετάδοσης ζωντανής μουσικής

Να πάψει να υπάρχει ζωντανή μουσική στην ελληνική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο αν δεν εξασφαλίζεται ότι αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν ζητούν εκατοντάδες τραγουδιστές από όλη τη χώρα. «Πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθεί μια ελάχιστη αμοιβή που θα προβλέπεται για τους μουσικούς μας, τους τεχνικούς μας, τους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, αλλά και για τους δημιουργούς ή τους συγγενείς τους όταν γίνονται αφιερώματα σ’ αυτούς καθώς και ένα συμβολικό ποσό που θα πηγαίνει στο ταμείο αλληλοβοήθειας του σωματείου προκειμένου να ενισχυθούν όσοι έχουν ανάγκες που δυσκολεύονται να καλύψουν» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών.

Πηγή: avgi.gr

 

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…