Αλληλεγγύη και προσφορά στους ανθρώπους του πολιτισμού

Διανομή τροφίμων και συνεργασία με δομές Υγείας για ανασφάλιστους από ΣΕΗ και Support Art Workers.

art

Στήριξη και βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους και χειμαζόμενους από την κρίση της πανδημίας συναδέλφους τους προσφέρουν, αθόρυβα και αποτελεσματικά, μέλη του ΣΕΗ, του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του σωματείου και της ομάδας αλληλεγγύης των Support Art Workers.

Πρόκειται για δράσεις που επικεντρώνονται στη συλλογή και στο μοίρασμα τροφίμων σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και συνεργασίες με φορείς, οργανισμούς και δομές παροχής υγειονομικής φροντίδας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το ενδιαφέρον εκδηλώνεται με ευγένεια και διακριτικότητα σε κάθε μέλος ξεχωριστά για τις ανάγκες που τυχόν έχει. Ήδη ΣΕΗ, ΤΑΣΕΗ και  Ένωση Συνταξιούχων Ηθοποιών έχουν συνάψει ειδικές συμφωνίες με εστιατόρια και προμηθευτικούς οργανισμούς όπως ο Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού, όπου με την επίδειξη ταυτότητας παρέχεται έκπτωση έως και 50% σε κάθε αγορά, από τρόφιμα και ρουχισμό, έως είδη σπιτιού, έπιπλα, καύσιμα κ.ά.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπου παρέχεται επίσης κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου. Καλύπτονται περιστατικά παθολογικά, γυναικολογικά, οδοντιατρικά, φυσιοθεραπείες, εμβολιασμοί, συνταγογραφήσεις και παραπεμπτικά εξετάσεων. Εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και την ίδια ώρα πραγματοποιούνται δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις μέσω παραπομπών σε συνεργαζόμενους φορείς.

Συνεργασία υπάρχει επίσης με νοσοκομεία όπως το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι  Άγιοι Ανάργυροι», το μαιευτικό, γυναικολογικό και χειρουργικό κέντρο «Λητώ» και κοινωνικά φαρμακεία.

Όποιος βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια μπορεί να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από την έδρα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο  Άλλος  Άνθρωπος», Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, στον Κεραμεικό, και μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του ΤΑΣΕΗ έτοιμα γεύματα από συγκεκριμένα εστιατόρια.

Η ομάδα αλληλεγγύης των Support Art Workers βρίσκεται σε επαφή με επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, που παρέχουν εθελοντικά τις συμβουλές τους. Το ίδιο ισχύει και με επαγγελματίες διαφόρων ειδών, όπως λογιστές, που θα μπορούσαν να ενημερώσουν δωρεάν για επιμέρους ζητήματα μέσω αιτήματος στο [email protected].

«Ακούστε τα αιτήματά μας ή παραιτηθείτε»

Αγανάκτηση και οργή για την κυβερνητική αναλγησία και την αδιάφορη στάση του υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στα διογκούμενα προβλήματα των καλλιτεχνών, δημιουργών και εργαζομένων στο χώρο που βρίσκονται σε απελπιστική θέση εκφράζουν σε ανάρτησή τους οι Support Αrt Workers που, απευθυνόμενοι προς την υπουργό Πολιτισμού, διαμαρτύρονται λέγοντας: «Ακούστε τα αιτήματά μας ή παραιτηθείτε!», προτείνοντας την ίδια ώρα «τη σύσταση ενός ολοκληρωμένου ανεξάρτητου φορέα για τις τέχνες που θα επιδιώξει την απαραίτητη συνέχεια στη λειτουργία του κλάδου και δεν θα εξαρτάται από τις εκάστοτε εναλλαγές κυβερνήσεων».

Και ρωτώντας «τι κάνατε για την πολιτιστική πολιτική του τόπου το προηγούμενο διάστημα;», απαντούν μεταξύ άλλων: «Φτιάξατε το πολυαναμενόμενο Μητρώο Καλλιτεχνών (που ακόμα και τώρα, μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφής σ’ αυτό, παραμένει ελλιπές σε σημαντικά σημεία του). Φωτίσατε (και τσιμεντώσατε) την Ακρόπολη (το πρώτο άστοχο και αποπροσανατολιστικό σε μια στιγμή που ο πολιτισμός ζει το βαθύτερο σκοτάδι του»!

Τραγουδιστές: Παύση μετάδοσης ζωντανής μουσικής

Να πάψει να υπάρχει ζωντανή μουσική στην ελληνική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο αν δεν εξασφαλίζεται ότι αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν ζητούν εκατοντάδες τραγουδιστές από όλη τη χώρα. «Πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθεί μια ελάχιστη αμοιβή που θα προβλέπεται για τους μουσικούς μας, τους τεχνικούς μας, τους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, αλλά και για τους δημιουργούς ή τους συγγενείς τους όταν γίνονται αφιερώματα σ’ αυτούς καθώς και ένα συμβολικό ποσό που θα πηγαίνει στο ταμείο αλληλοβοήθειας του σωματείου προκειμένου να ενισχυθούν όσοι έχουν ανάγκες που δυσκολεύονται να καλύψουν» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών.

Πηγή: avgi.gr

 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα βήματα του Μητσοτάκη – Πήγε με το Falcon 7X της Π.Α μέχρι τη Μύκονο!

falcon

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα βήματα του Μητσοτάκη – Πήγε με το Falcon 7X της Π.Α μέχρι τη Μύκονο!

Την ώρα που το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, μαστίζει την ελληνική κοινωνία εκείνη επιβαρύνει αλόγιστα τον…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον είχε στο κινητό του o επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ

μιντέτον

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον είχε στο κινητό του o επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κατεβάσει φωτογραφίες της μελλοντικής βασίλισσας, όπως προκύπτει από την ανάλυση…