Newsroom

Newsroom

Άλλη μια δημοσκόπηση που βλέπει μόνο…τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την κατρακύλα της ΝΔ

Μισή ποσοστιαία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορεί να πάρει διαφορά παρά τις ραγδαίες ελεξίξεις στην Κουμουνδούρου

dimoskopisi eisaggeleas

Πέμπτη συνεχόμενη δημοσκόπηση, στην οποία δείχνει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου και δεν αναφέρει την μεγάλη κατρακύλα της κυβέρνησης της ΝΔ που παίζει προς ώρας χωρίς αντίπαλο…

Στην έρευνα της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει οριακή διαφορά στο 13% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πριν ακόμα καταγραφεί η αποχώρηση της «Ομάδας Αχτσιόγλου».

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33% ενώ το ΠΑΣΟΚ 13%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5% και το ΚΚΕ με 9%. Η Ελληνική Λύση καταγράφει 5% και οι Σπαρτιάτες 3%. Το 3% πιάνει και το ΜέΡΑ25 ενώ ακολουθούν Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,5%.

προθεση ψηφου

Η «γκρίζα ζώνη» δηλαδή αναποφάσιστοι (11%) και λευκό – άκυρο – αποχή (2,5%) φτάνουν το 13,5% και καταγράφουν ποσοστό μεγαλύτερο από το… δεύτερο κόμμα.

Τα αντίστοιχα ποσοστά με κατανομή των αναποφάσιστων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 38%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ΚΚΕ 10,5%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, Σπαρτιάτες και ΜέΡΑ25 από 3,5% και Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας με 3%.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η πολιτική παντοδυναμία της ΝΔ δεν επιβεβαιώνεται δείχνοντας ότι το κυβερνών κόμμα έχει σοβαρές απώλειες λίγους μήνες πριν την εκλογική του μαγάλη νίκη. Μάλιστα και πάλι  στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της Pulse η ΝΔ ελάμβανε 33,5%

 

Στην ίδια δημοσκόπηση μετρήθηκαν και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα στο νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων με σχεδόν 6 στους 10 πολίτες να κρίνουν ότι οι προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι αναγκαίες κάποιες διορθώσεις.

kaselakis protovoulies

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, το 19% απαντά ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει, το 40% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις. Το 30% απαντά ότι το σχέδιο είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 11% απαντά ότι δεν έχει άποψη για το ζήτημα.

prothessi

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, στο 10,5%.

Ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει και η μάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση από τις εκλογές του 2019, τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου, έως την έρευνα που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, αφού το 2019 η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν 23,4%, μειώθηκε σε 8,6 μονάδες τον Μάιο για να φτάσει τις 6% τον Ιουνίου και πλέον, δημοσκοπικά, το ΠΑΣΟΚ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα.

 

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση πώς αξιολογούν οι πολίτες τις πρόσφατες εσωκομμματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, στο σύνολο του δείγματος, το 62% τις χαρακτηρίζει «αρνητικά» (μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά), ενώ μόλις το 25% τις βλέπει «θετικά».

Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.

Τεράστιος νικητής της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός: Τροπαιούχος για 7η φορά στο Βερολίνο εις βάρος της Ρεάλ

GOh379aXcAIzZtB

Τεράστιος νικητής της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός: Τροπαιούχος για 7η φορά στο Βερολίνο εις βάρος της Ρεάλ

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Euroleague στην ιστορία του…

Εισαγγελέας Διεθνούς Δικαστηρίου: Κανείς δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου

karim khan 640x426 1

Εισαγγελέας Διεθνούς Δικαστηρίου: Κανείς δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου

Ο Καρίμ Χαν δέχθηκε δριμεία κριτική μετά το ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και ηγετικών…

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Ιερέας επιτέθηκε και δάγκωσε πιστή – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Screenshot 2024 05 26 222112

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Ιερέας επιτέθηκε και δάγκωσε πιστή – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αντιδικία ανάμεσα στον ιερέα και την πιστή ξεκίνησε…

Νέο βίντεο ντοκούμεντο από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στο Βερολίνο – Χτύπησαν ξενοδοχείο σε προάστιο της πόλης

Screenshot 2024 05 26 221005

Νέο βίντεο ντοκούμεντο από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στο Βερολίνο – Χτύπησαν ξενοδοχείο σε προάστιο της πόλης

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της πόλης, που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένοι σε αντίστοιχες εικόνες