Αλλάζουν χέρια τα υπουργεία – Τελετές παράδοσης-παραλαβής μετά τον ανασχηματισμό

Αναλαμβάνουν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης, μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του.

58200e791dc52415668b46e9

Στις 9 το πρωί ξεκίνησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Γιώργο Σταθάκη στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξανδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.

Στις 10 το πρωί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος με τη σειρά του, στις 11, παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στον Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του νέου αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου. Την ίδια ώρα ξεκίνησε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού από τον Σταύρο Κοντονή στον νέο υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη.

Το μεσημέρι, στις 12, ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ο νέος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναδάκης, παρέδωσε στην απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. 

Επίσης στις 12, ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του τομέα των Δικτύων, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Στις 12.30 ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης παρέδωσε στη νέα υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδια για τα φορολογικά θέματα, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στη 1 το μεσημέρι ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς παρέδωσε στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου. 

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Φίλη στον νέο υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για την Έρευνα Κωνσταντίνου Φωτάκη και των νέων υφυπουργών Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Κωνσταντίνου Ζουράρι.

Λίγο μετά τη 1 ολοκληρώθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής

στο υπουργείο Εργασίας

από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε και η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον απερχόμενο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με υφυπουργό τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Οι καθιερωμένες τελετές θα ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, με την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τους υπουργούς

Τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης και του προϋπολογισμού του 2017 ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί ενδελεχώς στα κυβερνητικά όργανα και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τον προϋπολογισμό.

Επίσης, στο σημερινό συμβούλιο συζητήθηκαν και ζητήματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, τον οποίον και αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σχετικά με το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σε αυτό περιλαμβάνονται ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και ο συντονισμός των κυβερνητικών επιτροπών μεγάλων έργων και αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρότρυνε για συλλογική λειτουργία, συντονισμό και αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών, ενώ επί του ιδίου ζητήματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σημείωσε ότι η συλλογική λειτουργία δεν είναι μόνο θέμα δομών, αλλά και αλληλεγγύης και καλής συνεννόησης μεταξύ των υπουργών.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μίλησαν επίσης η Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιάννης Τσιρώνης, με τον κ. Χουλιαράκη να επισημαίνει ότι υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων. Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η μετάθεσή της για την Πέμπτη, οφείλεται στην αλλαγή της σύνθεσης της διάσκεψης λόγω της υπουργοποίησης μελών της.

Τέλος, η κυβέρνηση προγραμματίζει την τακτική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς και την επαναφορά της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…