Ανατροπή στην υπόθεση Πισπιρίγκου; «Τα παιδιά έπασχαν από την ίδια μετάλλαξη με τη μητέρα»

Τα παιδιά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έπασχαν από αυτή τη μετάλλαξη και έπρεπε να παίρνουν και τα ίδια μία αγωγή που παίρνει η μητέρα προκειμένου να αποφευχθούν προαναφερθέντα μοιραία περιστατικά.

5794008

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατηγορουμένης για τον φόνο των τριών παιδιών της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια να δίνει διευκρινίσεις για τα τελευταία γεγονότα. Η ανακοίνωση του φέρεται να ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αρχικά ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι δεν δήλωσε ποτέ πως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία των τριών τέκνων της έχει μόνο αυτοάνοση ασθένεια. Αντιθέτως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτό το οποίο δηλώθηκε είναι ότι πάσχει από ένα ανίατο, αυτοάνοσο νόσημα του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ωστόσο, ενδιαφέρον, όπως αναφέρεται, έχει το γεγονός ότι έχει μία πολύ σπάνια μετάλλαξη ενός ομοζυγωτικού γονιδίου. Τούτο έχει τη σημασία πως είναι υπεύθυνο για αγγειακές διαταραχές το οποίο αφενός μπορεί να οδηγήσει σε συγκοπτικά επεισόδια και θάνατο από ανακοπή καρδίας και αφετέρου αυτή η μετάλλαξη κληρονομείται από τους επιγόνους του πάσχοντος.

Τα παιδιά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έπασχαν από αυτή τη μετάλλαξη και έπρεπε να παίρνουν και τα ίδια μία αγωγή που παίρνει η μητέρα προκειμένου να αποφευχθούν προαναφερθέντα μοιραία περιστατικά.

Έτσι, λοιπόν, στη Ρούλα Πισπιρίγκου πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις προκειμένου να αποδειχθεί αυτή η πάθηση και κυρίως ότι είναι κληρονομική. Στοιχεία πολύ σημαντικά για την εν εξελίξει δίκη διότι αλλάζουν τα δεδομένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για το ανίατο γονιδιακό πρόβλημα της Ρούλας Πισπιρίγκου:

Η πραγματικότητα είναι η εξής: με πρωτοβουλία «Σαμαρειτών» πραγματικών λειτουργών ιατρών του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη ζωή συνανθρώπων μας, διεκομισθη τις τελευταίες ημέρες στο ανωτέρω νοσοκομείο η κα Σ.Π., διότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Εν αντιθέσει με αυτούς που δήθεν στο παρελθόν εξέτασαν την κα Σ.Π. (καθώς υπήρχαν τα ίδια συμπτώματα στο ιστορικό της, αλλά δεν έγινε εκτενής έλεγχος από το 2019, παρά την απώλεια της Μαρίας – Ελένης) και δήθεν προσπάθησαν να συνδυάσουν τους απρόοπτους θανάτους των 3 παιδιών της με κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και δήθεν την υπέβαλαν σε όλους τους γονιδιακούς ελέγχους, οι ιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου, διενεργώντας ειδικούς γονιδιακούς ελέγχους αλλά και ειδικές εξετάσεις αίματος, τους οποίους ελέγχους και τις οποίες εξετάσεις ήταν υποχρεωμένοι να διενεργήσουν στο παρελθόν όλοι οι ιατροί όλων των νοσοκομείων, όπου εξητάσθη η κα Σ.Π., ανακάλυψαν αφενός ότι πάσχει από το ανίατο, αυτοάνοσο νόσημα του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου, αφετέρου (και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους θανάτους των 3 παιδιών) ότι έχει μια σπάνια μετάλλαξη ενός ομοζυγωτικού γονιδίου υπεύθυνου για αγγειακές διαταραχές, το οποίο μετά βεβαιότητος μπορεί να οδηγήσει σε συγκοπτικά επεισόδια και θάνατο από ανακοπή καρδίας και κληρονομείται από τους επιγόνους του πάσχοντος.

Αυτό δεν είναι αυτοάνοσο νόσημα, γιατί, για να μην υποστεί και η κα Σ.Π. συγκοπτικά επεισόδια και ανακοπή καρδιάς, πρέπει να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή, την οποίαν θα έπρεπε να λαμβάνουν και τα αείμνηστα παιδιά της, εφόσον είχε ερευνηθεί και διαπιστωθεί μετά από υπεύθυνους ελέγχους σε αυτά εν ζωή ότι πάσχουν από την ίδια σπάνια μετάλλαξη ομοζυγωτικού γονιδίου, όπως και η μητέρα τους, η οποία σήμερα λαμβάνει και προστατευτική αντιαιμοπεταλιακή αγωγή.

Δυστυχώς, για την κα κατηγορουμένη και τα αείμνηστα παιδιά της, η κα κατηγορημένη δεν υποβλήθηκε σε αυτούς τους ελέγχους, οι οποίοι μάλιστα κοστίζουν και αρκετά χρήματα, γιατί δυστυχώς η κα κατηγορουμένη ήταν μια ανυπεράσπιστη – φτωχή γυναίκα – μητέρα.

Εάν οι σχετικοί έλεγχοι είχαν γίνει από το 2019, όχι μόνο θα είχε θωρακιστεί η υγεία της μητέρας, αλλά, το κυριότερο, θα είχαν αντιμετωπιστεί σωστά οι νοσηλείες της Μαρίας – Ελένης και της Τζωρτζίνας και θα είχαν προληφθεί οι θάνατοι και των τριών κοριτσιών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, στο Ρίο, στο Ωνάσειο και στο «Π. & Α. Κυριακού», εάν είχε δοθεί η δέουσα ιατρική σημασία, καθώς η πρώτη ενέργεια ενός ιατρού είναι η λήψη σωστού και πλήρους ιστορικού, αλλά από τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου δεν προκύπτει λήψη ιστορικού της μητέρας και γενικά των γονέων και του γενεαλογικού τους δένδρου, θα είχε υποβληθεί η Τζωρτζίνα σε έναν πλήρη ανοσολογικό και γονιδιακό έλεγχο, όπου σε συνδυασμό με την κλινική συμπτωματολογία κατά την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο, αλλά και κατά την παραμονή του εκεί, θα είχε αποφευχθεί το επεισόδιο της ανακοπής με την απότοκο υποξική εγκεφαλοπάθεια, ενώ τα συνεχόμενα συγκοπτικά επεισόδια θα αποδίδονταν στο ως άνω γονίδιο και θα υπήρχε έγκαιρη αντιμετώπιση, όπως ορίζουν τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Συγχαρητήρια εκ μέρους μου σε αυτούς τους «Σαμαρείτες» ιατρούς που εκτός της σωτηρίας της κας κατηγορημένης με αυτήν την έγκαιρη διάγνωση θα διασώσουν και την Ελληνική Δικαιοσύνη από το να υποπέσει, όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα, στη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη από τότε που η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

Εξιχνιάστηκε δολοφονία μέσα στην δομή μεταναστών στην Ριτσώνα – Δύο συλλήψεις

astynomia

Εξιχνιάστηκε δολοφονία μέσα στην δομή μεταναστών στην Ριτσώνα – Δύο συλλήψεις

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην…

Νέα δήλωση Λύτρα: «Η σύζυγός μου δεν φέρει καμία ευθύνη για τα χρέη μου – Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες»

Lytras

Νέα δήλωση Λύτρα: «Η σύζυγός μου δεν φέρει καμία ευθύνη για τα χρέη μου – Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες»

Για τεράστια ανθρωποφαγία προς τον ίδιο και προς τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, κάνει λόγο…