Αλλάζει όνομα το κόμμα της Λεπέν

Η αλλαγή της ονομασίας του Εθνικού Μετώπου εγκρίθηκε με "μικρή πλειοψηφία" από τους ψηφοφόρους της γαλλικής ακροδεξιάς, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του κόμματος Μαρίν Λεπέν.

NewsRoom 08/03/2018 | 19:48

Η Λεπέν θα προτείνει η ίδια τη νέα ονομασία την Κυριακή, στην ομιλία που θα εκφωνήσει στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου στη Λιλ. Το συνέδριο αυτό θα κληθεί επίσης να εκλέξει τη νέα ηγεσία του κόμματος και η Λεπέν είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί αφού είναι η μοναδική υποψήφια.

Οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου θα κληθούν στη συνέχεια να εγκρίνουν τη νέα ονομασία. Η διαδικασία, που θα γίνει μέσω επιστολικής ψήφου, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Η Λεπέν είπε στους δημοσιογράφους ότι η νέα ονομασία είχε προταθεί από κάποιους ψηφοφόρους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο και ότι προς το παρόν την γνωρίζει "μικρός αριθμός" ανθρώπων. Χωρίς να δώσει κάποια σαφή απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε μόνο ότι η ίδια ανέκαθεν προτιμούσε τη λέξη "έθνος" αντί της λέξης "πατρίδα" και σχολίασε ότι η λέξη "μέτωπο" παραπέμπει σε στρατιωτική ορολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ