Newsroom

Newsroom

Αλλάζει ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες

Τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται σήμερα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

57088e401dc524311f8b4c3e

Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχιστούν μέχρι και τις αρχές της εβδομάδας ,όπου και σταδιακά θα υποχωρήσουν. 

Πιο αναλυτικά: 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 23 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. 

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

 Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες περιμένουμε σποραδικές καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές στη Μακεδονίας. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.