Αλλάζει γραμμή η ΝΔ – Υπερψηφίζει την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά

Αλλάζει άρδην στάση η ΝΔ -διά στόματος Βασίλη Κικίλια- για το ζήτημα των νησιωτών και της αναστολής στην αύξηση του ΦΠΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει τη σχετική ρύθμιση, προκαλώντας απορίες γιατί η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν «παρών» για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

584a83771dc52497578b4af5

Η αντίδραση των δανειστών για τις εξαγγελίες Τσίπρα και το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση στη γραμμή του «παρών», κατά τη ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας στη Βουλή. Για κάποιο -αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής- λόγο, η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική, υπερψηφίζοντας την αναστολή στην αύξηση του ΦΠΑ. 

«Θα ψηφίσουμε “ναι” σε αυτό, το είχαμε πει εκ των προτέρων» είπε επί λέξει στο RELA FM ο Βασίλης Κικίλιας, έχοντας τονίσει νωρίτερα: «Δεν είχαμε ποτέ αντίρρηση σε αυτή τη ρύθμιση, αλλά προκαλεί λίγο το ότι με την καταστροφική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ειδικά του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους και τώρα έρχεται εκ των υστέρων να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο από τη Νίσυρο -δεν είδα να πηγαίνει ο κ. πρωθυπουργός στη Μυτιλήνη ή τη Χίο- ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα επίπεδα που ήταν».

Και τα δύο μέτρα που εξήγγειλε ο Τσίπρας -δηλαδή το βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων και η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά- βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών ως «παραβίαση των συμφωνηθέντων». Οπότε, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, γιατί να ψηφίσει «παρών» για τους χαμηλοσυνταξιούχους και «ναι» για τους νησιώτες; Απ’ ό,τι φαίνεται, το πολιτικό κόστος και ο σάλος που προκλήθηκε για την ταύτιση της ΝΔ με τη γραμμή Σόιμπλε, ανάγκασε την αξιωματική αντιπολίτευση σε αλλαγή πλώρης ως προς το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…