Αλλάζει χέρια ο δήμος Αθηναίων: Τα τελικά αποτελέσματα με τη μεγάλη νίκη του Χάρη Δούκα

Νέος δήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων αναδείχθηκε ο Χάρης Δούκας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανατρέποντας το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

5999629

Η ανατροπή στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων, είναι γεγονός και ο Χάρης Δούκας είναι ο μεγάλος νικητής της αυτοδιοίκησης στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», αναδείχθηκε νέος δήμαρχος, παρά την πολύ μεγάλη διαφορά με την οποία προηγούνταν ο Κώστας Μπακογιάννης την περασμένη Κυριακή.

Τα τελικά αποτελέσματα με την ενσωμάτωση στο 100% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων, βρίσκει το νέο δήμαρχο, πρώτο με ποσοστό 55,96%, ενώ τον απερχόμενο με 44,04%.  Η συμμετοχή βέβαια ήταν ελάχιστη, καθώς μόνο το 26,73% των ψηφοφόρων επέλεξε να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Screenshot 2023 10 15 224640

Ο κ. Δούκας, ευχαρίστησε τους Αθηναίους για «την τεράστια τιμή που του έκαναν» και εν μέσω πανηγυρισμών υπενθύμισε το μεγάλο βάρος της ευθύνης που θα έχει η νέα του θέση ως δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

«Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» δήλωσε ο Χάρης Δούκας σε δηλώσεις του μετά την νίκη που πέτυχε στον Δήμο Αθηναίων.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους, τους συνεργάτες και τους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο. Πίστεψαν σε μία Αθήνα πράσινη, καθαρή και δημιουργική, στο όραμά μας να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναίο και σε κάθε Αθηναία για να κάνουμε την Αθήνα όπως της αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Μαζί θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Κώστας Μπακογιάννης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χάρη Δούκα και τον συνεχάρη, αποδεχόμενος την ήττα του, ενώ του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

«Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά συγχαρητήριά μου για τη μεγάλη του νίκη», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Τον ευχαρίστησα για τον πολύ καλό και ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα και τον διαβεβαίωσα πως η ομάδα μου κι εγώ είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση», συμπλήρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο πρώην δήμαρχος ευχαρίστησε την ομάδα του και τους συνεργάτες του. «Φέρω αποκλειστικά την ευθύνη του αποτελέσματος», τόνισε.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Αθηναίους, «γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω». «Φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά», κατέληξε.

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…