Άλλαξε όνομα και λογότυπο στα social media η Κιβωτός του Κόσμου

Οι διαχειριστές της σελίδας της ΜΚΟ στο Facebook άλλαξαν την ονομασία, την ώρα που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση.

κιβωτος

Την ώρα που ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου βρέθηκε εκτός της ΜΚΟ, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας τάσσονται στο πλευρό του και ανακοίνωσαν ότι η σελίδα μετονομάζεται προσωρινά σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού» επειδή δεν έχει καμία σχέση με το προσωρινό Δ.Σ. της Κιβωτού.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι υποστηρίζουν το έργο του πατέρα Αντωνίου και θα συνεχίσουν να το κάνουν όταν η κατάσταση ξεκαθαρίσει.

 

«Η ονομασία και το λογότυπο της ομάδος μόλις άλλαξε προσωρινά διότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν έχει καμία σχέση με το προσωρινό Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου αλλά εμείς οι άνθρωποι που είμαστε πίσω από αυτήν τόσα χρόνια, την φτιάξαμε για να υποστηρίξουμε το έργο του πατρός Αντωνίου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και όταν επιστρέψουν τα πράγματα όπως ήταν θα την ονομάσουμε και πάλι ΚτΚ. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!», αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Ο σκοπός της ανάρτησης είναι να ενημερώσουμε ότι είμαστε με τα παιδιά και με το έργο που γινόταν εδώ και 25 χρόνια! Εδώ και μερικές ημέρες έχουν αλλάξει διοίκηση και έχουν αλλάξει τα πράγματα γενικά.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να αναδείξουμε το έργο και όχι να διχασουμε τον κόσμο θα υπάρχει ενημέρωση σχετικά με όλα τα νέα όπου μαθαίνουμε!», αναφέρουν επιπλέον οι διαχειριστές της σελίδας.

 

 

Αντιδράσεις μετά την αλλαγή της ονομασίας

Η εν λόγω ανάρτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσε αντιδράσεις με τους χρήστες του Facebook να σπεύδουν να σχολιάσουν.

«Διχάζετε με το να υποστηρίζετε το έργο ενός ανθρώπου που η υστεροφημία του τον προσπέρασε και εκκρεμεί μια κατάσταση προς καταγγελία σοβαρή», αλλά και «καμιά αναφορά όσον αφορά το μέλλον των παιδιών των οποίων σας “ενδιέφερε”. Προφανώς είναι άλλες οι προτεραιότητες σας. Θα περίμενα να δω μια ανακοίνωση που θα λέει ότι θα είστε δίπλα στο νέο Δ.Σ για το καλό των παιδιών μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Θα περίμενα να δω μια ανακοίνωση να λέει ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται οι απλοί πολίτες να στηρίξουν τα παιδιά και την Κιβωτό. Άντ’ αυτού τα προσωπικά σας έρχονται πρώτα. Δεν γνωρίζαμε ότι το καλό των παιδιών προέχει μόνο όταν είστε εσείς στην διοίκηση. Μας βοηθήσατε όμως να βγάλουμε συμπεράσματα», αναφέρουν ορισμένα από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση.

«Βαθιά ανεύθυνη ανάρτηση.. Το οτι δεν γνωρίζατε οσα πιθανώς γίνονταν στις δομες της Κιβωτου ανα την Ελλαδα, δεν καθιστα αυτοματα το εργο του πατρος Αντωνιου θεάρεστο, οσο κι αν επιμένετε!! Το να βγαζετε πορισμα αθωότητος δε, εκτος απο ανεύθυνο, ειναι κ επικινδυνο! Ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου να μην υπάρχει εμπλοκη του συγκεκριμένου ανθρώπου στα αδικηματα που περιγράφονται, γιατι θα ηταν πολυ σκληρο να αναγκαστείτε να γράψετε μια συγγνώμη στα παιδια που ισως βιωσαν αυτα, τα οποια περιγράφουν. Αντι επιμόνως να ζητατε να ελεγχθουν τα παντα κ οι παντες, αφου ειστε βεβαιοι για την μη συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, εσεις τους τοποθετείτε στο απυρόβλητο!! Απιστευτο κ κατάπτυστο, ποσο μαλλον οταν ολη αυτη η ιστορια αγγιζει παιδια σε αναγκη!!!!», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης.

«Απαράδεκτο αντί να κάτσετε στα αυγά σας κάνετε ανακοινώσεις χωρίς να έχει βγει πόρισμα, για εσάς δεν υπάρχει κράτος μόνο ο πάτερ», αναφέρει άλλη ανάρτηση.

Από την άλλη, υποστηρικτές της «Κιβωτού» μέσω σχολίων κάτω από την ανάρτηση σημειώνουν:

«Δεν ακυρώνεται η δουλειά και η προσπάθεια 25 χρόνων αυτών των δημιουργών της Κιβωτού!! Δεν δέχομαι καμία μομφή στο πρόσωπο του πάτερ Αντώνιου, είναι δικό του δημιούργημα και με ενοχλεί-με θλίβει όλη αυτή η τροπή, μεταχρονολογημένο ενδιαφέρον ξαφνικά. Λυπάμαι πολύ για τον χειρισμό της εκκλησίας όταν αυτός μεγάλωσε τόσα παιδιά και βγήκαν σωστοί πολίτες στην κοινωνία!!».

«Ειλικρινά είμαι συντετριμμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Καταφέρονται όλοι εναντίον του πατρός Αντωνίου, ενός ανθρώπου που 25 χρόνια τώρα έχει αφιερώσει τη ζωή του σε ένα ειλικρινά θεάρεστο έργο, και μακάρι και εμείς να ήμασταν άξιοι να κάνουμε κάτι ανάλογο. Θεωρώ ότι ακόμη κι αν υπήρχαν οικονομικές ατασθαλίες ο πάτερ δεν γνώριζε. Για σεξουαλικές ή σωματικές κακοποιήσεις δεν το συζητώ καν. Τι σημαίνει τιμωρία; Ένα άτομο που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη; Επίσης, το γεγονός ότι μοιράζονται οι δουλειές ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά να είναι υπεύθυνα και ανεξάρτητα, είναι κατακριτέο; Θα ήθελα να αναφερθώ και στην θέση που έχει πάρει η Εκκλησία. Δυστυχώς θεωρώ ότι “μυρίστηκε” χρήμα και θέλει να εισχωρήσει. Που είναι η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξει σε αυτόν τον άνθρωπο που τόσα χρόνια το μόνο που κάνει είναι να βοηθάει; Ακόμα και στον εγκληματία ο Κύριος έδειχνε κατανόηση και αγάπη. Και ποιος θα προστατεύσει και θα διαφυλάξει την ψυχοσύνθεση αυτών των παιδιών που φιλοξενούνται όταν όλα αλλάζουν τόσο βίαια γύρω τους; Ειλικρινά λυπάμαι… Αφήνουν τόσους εγκληματίες έξω από τις φυλακές να συνεχίσουν την παραβατική τους συμπεριφορά σε ακόμα χειρότερα επίπεδα, και επιτίθεται σε έναν άνθρωπο που το μόνο που δινει είναι έμπρακτη αγάπη. Παρακαλώ οσοι πιστεύουν στο έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια να σταθούν στο πλευρό του πάτερ. Και κλείνοντας να ευχηθώ όλα να βγουν στο φως και να λάμψει η αλήθεια. Και να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη όσοι βάλλουν εναντίον αυτού του θεσμού».

 

 

 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…