Newsroom

Newsroom

Αλλαγή προορισμού για το πλοίο με τους πρόσφυγες – Στον Πειραιά αντί για την Θεσσαλονίκη

Αλλαγή πορείας έκανε τελικά το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει Σύριους πρόσφυγες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε μετά από άτυπη σύσκεψη που είχε στο ΥΜΑ-Θ, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

2349429

Αλλαγή πορείας έκανε τελικά το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει Σύριους πρόσφυγες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε μετά από άτυπη σύσκεψη που είχε στο ΥΜΑ-Θ, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο δέκα λεωφορεία του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» θα περίμεναν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τους πρόσφυγες. Τα λεωφορεία θα οδηγούσαν τους μετανάστες στην Ειδομένη, για να διασχίσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους στο εξωτερικό.
Από το πρωί της Τρίτης, τα εμπλεκόμενα υπουργεία βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές των νησιών, ενώ έχουν ζητήσει διευκολύνσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου το «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μεταφέρει τους πρόσφυγες. 
Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε το koutipandoras.gr με το Γραφείο Τύπου του ΥΕΝ το πλοίο με τους 1.700 πρόσφυγες, κατευθύνεται πλέον προς τον Πειραιά και όχι προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται να καταπλεύσει τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στον Πειραιά

(φωτο Καρακοζίδης eurokinissi)